AAA

OMS | 11.10.2018 11:35

Otvoren Lidl market u Šapcu

Kompanija Lidl Srbija otvorila je danas u osam sati 16 prodavnica u 12 gradova širom Srbije, među kojima je i objekat u Šapcu. Ovu prodavnicu svečano su otvorili gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i Marko Gavrilović, direktor prodaje u Lidlu.

Gradonačelnik Zelenović je na otvaranju marketa kazao da ga Šapčani već dve godine pitaju kada će biti otvoren Lidl u gradu, jer je objekat odavno završen.

"I ovoj nemačkoj kompaniji sam rekao, kao i svakoj stranoj firmi koja dolazi u naš grad, da će ovde imati fer uslove i da će moći brzo da dobiju sve potrebne dozvole. Još na početku pregovora sa predstavnicima kompanije rekao sam im da će baš ovde u Šapcu moći najpre da završe svoj objekat. Poslovanje ovakvog marketa neće doneti samo veću mogućnost izbora za kupovinu našim sugrađanima, nego se sa ovakvim investicijama otvaraju nova radna mesta i zapošljavaju Šapčani. Dolazak velikih kompanija je još jedan dokaz da je Šabac ozbiljna i odgovorna lokalna samouprava koja obezbeđuje sve uslove za uspešno poslovanje firmi. Ovo je poznat trgovački kraj", rekao je Zelenović.

On je podsetio da se je Šabac grad u kom se najbrže u Srbiji izdaju građevinske i upotrebne dozvole, i lokalna samouprava u kojoj se najbrže dobijaju lokacijske dozvole.

"Naša administracija je uvek na raspolaganju svim potencijalnim investitorima kao i privrednicima koji već posluju u našem gradu. Tu smo da im olakšamo procedure, kako bi Šabac bio mesto u koje će investirati i započeti biznis ili proširiti poslovanje", dodao je gradonačelnik Šapca.

Marko Gavrilović, direktor prodaje u Lildu, izrazio je zadovoljstvo što je danas u Šapcu otvorena jedna od šesnaest Lidlovih prodavnica.
 
"Ubeđeni smo da će se potrošači uveriti u najbolji odnos cena i kvaliteta. U prodavnici u Šapcu radi više od 40 radnika koji su prošli višemesečnu obuku u inostranstvu", istakao je Marko Gavrilović.

Maloprodajni lanac Lidl deo je Švarc grupacije čije je sedište u Nekarsulmu u Nemačkoj. Prva Lidl prodavnica otvorena je 1973. godine u gradu Ludvigshafenu, a već krajem 80-ih godina postojalo je više od 600 prodavnica Lidla samo na području tadašnje Zapadne Nemačke. Lidl u ovom trenutku posluje u 27 zemalja Evrope i SAD.


Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.
(Kraj OMS poruke)

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.