AAA

PREGLED-OMS | 05.04.2019 11:55 > 05.04 11:55

Knjiga Dama sa psetancetom i druge pripovetke u ponudi Vulkan izdavaštva

"Dama sa psetancetom i druge pripovetke", knjiga pisana za ljubitelje ruskih klasika i neprevaziđenih kratkih priča, bavi se najviše ljudskim osećanjima. Priča "Dama sa psetancetom" nastala je davne 1898. godine iz pera jednog od najznačajnijih ruskih i evropskih pisaca – Čehova, dok je boravio u Jalti. Objavljena je godinu dana kasnije u časopisu Ruska misao, a danas se smatra jednom od najuticajnijih pripovedaka u svetskoj književnosti.

Već na prvim stranicama knjige "Dama sa psetancetom i druge pripovetke" zakoračite u svet o kakvom ste oduvek maštali. Svet raskošnih balskih dvorana, u kojima se čuju samo veličanstveni zvuci violine i razdragano lupkanje cipelica. Svet dugih šetnji po mirisnim poljima ili vožnji kočijama po sunčanom danu. Zbirka od četrnaest pripovedaka otkriva tanane slojeve ljudske duše, a svaka priča pružiće vam priliku da se uverite da smo svi samo ljudi od krvi i mesa. Osobine koje primećujemo kod Čehovljevih junaka pronaći ćemo i u nama samima, ako se dobro zagledamo u dubine svoje duše.

Anton Pavlovič Čehov rođen je 1860. godine u Taganrogu u Rusiji, a preminuo 1904. u Nemačkoj. Pisao je novele, pripovetke i humoreske, a najveću slavu stekao je pišući drame i pozorišne komade. Smatra se jednim od najznačajnijih ruskih i evropskih pisaca. Pored knjige "Dama sa psetancetom i druge pripovetke", Vulkan izdavaštvo u svojoj bogatoj ponudi ima veliki broj naslova ruskih klasika, među kojima su i dela Lava Tolstoja, Fjodora M. Dostojevskog, Mihaila Bulgakova i drugih velikana.Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.
(Kraj OMS poruke)

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.