AAA

PREGLED-OMS | 08.04.2019 12:20 > 08.04 12:20

Zbirka eseja Kako sam putovao sa lososom u ponudi Vulkan izdavaštva

"Kako sam putovao s lososom", zbirka duhovitih eseja, nastala je iz pera jednog od najboljih pisaca savremenog doba Umberta Eka. U knjizi parodija, satira i razigranih eseja napisanih u poslednjih trideset godina Eko vodi čitaoce u vrcavu šetnju po apsurdnostima modernog života.

U knjizi "Kako sam putovao s lososom" majstor za nesvakidašnje situacije otkriva čitaocima kako preživeti birokratske zavrzlame, izbeći zarazne bolesti, kako putovati s lososom, odabrati pravo zanimanje, kao i mnoge druge životne dileme. Autor nas vodi kroz šumu našeg vremena, svestan da život teče uglavnom između malih stvari, slučajnih susreta i sitnih problema. Hamletske dileme i pitanja o postojanju zauzimaju samo delić naših života, iako su jedino što je suštinski važno.

Jedan od najznačajnijih mislilaca savremenog doba Umberto Eko rođen je u Alesandriji, u italijanskoj provinciji Pijemont. Bio je italijanski pisac, filozof, esejista, lingvista i redovni profesor semiotike na Univerzitetu u Bolonji. Slavu je stekao romanom Ime ruže (Il nome della rosa, 1980), ali i ostali njegovi romani naišli su na sjajan prijem, kako kod publike širom sveta, tako i kod kritike. Vulkan izdavaštvo prethodno je objavilo mnoga dela Umberta Eka, među kojima su "Ostrvo dana pređašnjeg", "Baudolino", "Tajanstveni plamen kraljice Loane", "Nulti broj" i "Praško groblje".


Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.
(Kraj OMS poruke)

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.