AAA

PREGLED-OMS | 20.05.2019 12:35 > 20.05 12:35

Izabrana dela Džejn Ostin u ponudi Vulkan izdavaštva

"Izabrana dela II", sjajno opremljeno jednotomno izdanje obuhvata tri izuzetno značajna dela engleske književnosti nastala iz pera čuvene autorke Džejn Ostin: "Mensfild park", "Nortengerska opatija" i "Pod tuđim uticajem".

Prilikom objavljivanja "Nortengerske opatije", brat Džejn Ostin je objavio i predgovor, u kom je otkrio identitet svoje sestre, jer je prethodno pisala pod pseudonimom A Lady.

Prava poslastica za sve ljubitelje klasika, drugi tom "Izabranih dela" Džejn Ostin otkriva unutrašnje borbe likova, njihove različite životne puteve i želju za ostvarenjem. U svim borbama prepoznaćete iskrene emocije koje prožimaju stranice knjige. Autorka na izvanredan način ukazuje koliko su bili važni statusni simboli i ugled u društvu, i koliki je njihov uticaj na suđene i nesuđene životne izbore glavnih junaka.

Autorka Džejn Ostin rođena je u Stiventonu, za koji je ostala vezana čitav život. Imala je šestoricu braće i stariju sestru Kasandru, s kojom je bila vrlo bliska. Natprosečno obrazovana za to vreme, Džejn se rano posvetila pisanju. Njeni najpoznatiji romani i danas su izuzetno popularni i imali su nekoliko ekranizacija kao filmovi i serije. Vulkan izdavaštvo prethodno je objavilo prvi deo "Izabranih dela", kako bi svi ljubitelji klasika na jednom mestu uživali u vanvremenskim romanima kao što su "Ema", "Razum i osećajnost" i "Gordost i predrasude".


Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

(Kraj OMS poruke)

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.