AAA

PREGLED-OMS | 19.07.2019 12:40 > 19.07 12:40

Vulkan: Razvoj masona i uticaj kroz vekove - Hram i loža

Udjite u trag pretečama slobodnog zidarstva, utvrdite njegovo istinsko poreklo, saznajte kako se razvijalo i kakav uticaj je imalo na britansku i američku kulturu krajem XVIII veka, kada je dostiglo vrhunac. Knjiga "Hram i loža" bavi se i pitanjem zašto je slobodno zidarstvo, na koje se danas gleda podozrivo, bilo onoliko poštovano – a cene ga i danas, uprkos klevetama.

Autori Hrama i lože razbijaju mit i vrše reevaluaciju evropske i američke istorije. Predstavljaju odlično istraživanje o dogadjajima koji su doveli do čudnog i iznenadnog nestanka templara u XIV veku i njihovom ponovnom pojavljivanju na sudu ekskomuniciranog škotskog kralja Roberta Brusa.

Ova knjiga se ne bavi ulogom i aktivnostima, stvarnim ili zamišljenim, slobodnog zidarstva u savremenom društvu, niti predstavlja pokušaj ispitivanja osnovanosti tvrdnji o zaveri ili korupciji. Govori o tome kako su vrednosti i tradicija templara nastavile da žive stvaranjem masonske lože.

Ulazi se u trag pretečama slobodnog zidarstva, govori o njegovom razvoju i doprinosu formiranju Sjedinjenih Država kao oličenja idealne masonske republike. Ukoliko volite da otkrivate teorije zavere, a oduvek ste se pitali kako su nastali masoni i zašto su toliko uticajni kroz vekove, knjiga "Hram i loža" je idealna za vas!

Autor Majkl Bejdžent bio je poznati teoretičar, novinar i autor više pseudonaučnih knjiga koje su dovele u pitanje mnoge percepcije istorije i života Isusa Hrista. Knjigu Hram i loža napisao je u koautorstvu sa Ričardom Lijem, romanopiscem. Vulkan izdavaštvo je prethodno objavilo najpoznatiju knjigu ovog autorskog dvojca pod nazivom Sveta krv, Sveti gral, koju su autori napisali u saradnji sa Henrijem Linkolnom.

Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

(Kraj OMS poruke)

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.