AAA

PREGLED-OMS | 12.09.2019 12:55 > 12.09 12:55

Vulkan: Priča o jednoj porodici

Priča o jednoj porodici, italijanski bestseler, nastao je iz pera autorke Roze Ventrele. Dosad je preveden u osamnaest zemalja, a otkupljena su i filmska prava, pa u narednom periodu ovu neverovatnu priču možemo očekivati i na bioskopskim platnima.

Dok čitate dirljivu porodičnu sagu, obratite pažnju na detalje – bogat stil pisanja, melodiju, mirise i arome kojima obiluje roman, pri čemu je svaka reč veoma pažljivo i mudro odabrana.

Radnja se dešava u siromašnim krajevima juga Italije, gde se tradicija radja i umire, a pravila i običaji vekovima oblikuju. U lavirintu uskih uličica popločanih belim kamenom, razdragana deca se jure dok ih opija miris sveže opranog veša i aroma vrelog sosa od paradajza.

Medju njima je Marija, devojčica tamne puti i buntovne naravi. Odmah za njom je i Mikele, uvek spreman da je zaštiti. Sasvim polako, neprimetno, njihovo prijateljstvo prerasta u iskrenu ljubav. Kad se Marija iznenada suoči s teškim gubitkom, seme mržnje zatrovaće njihove porodice, i ona mora da pronadje način da savlada zabranjena osećanja prema Mikeleu.

Život odjednom kreće novim, neočekivanim tokom. Da li će ovo dvoje mladih uspeti da zaborave prošlost, preskoče sve prepreke i ostvare snove, saznajte u dirljivom romanu koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim – Priča o jednoj porodici.

Autorka Roza Ventrela rodjena je u Bariju, a trenutno živi u Kremoni. Diplomirala je na katedri za savremenu istoriju i stekla master diplomu iz oblasti menadžmenta u obrazovanju.

Dugo je pisala za specijalizovane časopise o istoriji i držala predavanja o položaju žena kroz istoriju. Njeni romani najčešće govore upravo o osećanjima i problemima žena. Radila je kao urednik u izdavaštvu, a već godinama drži nastavu iz kreativnog pisanja za decu i odrasle. Priču o jednoj porodici, roman o učenju, ljubavi, prijateljstvu i surovoj realnosti u siromašnim kvartovima na jugu čarobne Italije, možete pronaći u Vulkan izdavaštvu.

Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

(Kraj OMS poruke)

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.