AAA

PREGLED-OMS | 05.11.2019 11:05 > 05.11 11:05

Vulkan: Skandinavska i svetska književna senzacija - Čovek od kestena

Od autora senzacionalne TV serije The Killing stiže podjednako privlačan i hladan nordijski triler "Čovek od kestena". Reč je o skandinavskoj i svetskoj književnoj senzaciji, bestseleru prodatom u više od dvadeset zemalja. U svom debitantskom krimi romanu Seren Svejstrup na izvanredan način uvodi čitaoce u napetu priču sa mnoštvom sjajnih likova.

Radnja neverovatnog romana "Čovek od kestena" dešava se u Danskoj. Serijski ubica hara Kopenhagenom, a zaštitni znak su mu lutke napravljene od šibica i dva kestena, koje ostavlja na mestu zločina. Da bi spasli nevine živote, dvoje vrhunskih detektiva moraće da ostave po strani medjusobne razmirice i posvete se zajedničkom cilju.

Kako istraga napreduje, otkrivamo da ništa nije onako kako se isprva činilo. Čitanje knjige je poput rešavanja slagalice – tek kada se sve kockice slože, slika postaje jasnija. Naslućujemo uzbudljivu vožnju već posle prve scene. Jesenja sezona u ruralnoj Danskoj donosi uzbudljive misterije, a lokalno stanovništvo je u strahu od nemilosrdnog ubice koji nastavlja svoj krvavi pir.

Zaplet psihološkog trilera postaje sve složeniji dok autor vešto prepliće tok istrage s individualnim životima glavnih junaka. Samohranu majku i zvezdu u usponu savršeno dopunjuje njen partner u istrazi – autsajder koji je poslat u Kopenhagen kako bi odslužio kaznu zbog greške na poslu. Zajedno su neverovatan tandem koji mora da reši dugo skrivanu misteriju i otkrije identitet ubice pre nego što bude kasno.

Listajući stranice, pratimo priču kroz neverovatne obrte sve do eksplozivnog vrhunca. Postavlja se pitanje da li je ubica ključ rešenja starog zločina. I da li je sve samo slučajnost ili nešto mnogo uvrnutije? Jedno je sigurno: njegova misija nije gotova. I niko nije bezbedan.

Autor ove moćne, zadivljujuće priče Seren Svejstrup je medjunarodno priznat pisac scenarija, kreator i filmski producent nekoliko televizijskih serija, medju kojima je najpoznatija "The Killing". Studirao je istoriju i književnost, što ga je inspirisalo da počne da piše za svoju dušu. Inspiraciju je nalazio u delima Agate Kristi i Artura Konana Dojla.

O uspehu njegovog prvog romana, Čovek od kestena, najbolje govore milioni oduševljenih čitalaca i brojna priznanja koja je osvojio. U planu je da se uskoro realizuje i Netflix-ova serija, pa će ljubitelji trilera "Čovek od kestena" moći i da ga pogledaju. Svoj primerak Svejstrupovog debitantskog romana koji je osvojio svet potražite u Vulkan knjižarama i na sajtu Izdavaštva www.vulkani.rs

Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

(Kraj OMS poruke)

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.