AAA

PREGLED-OMS | 03.08.2020 09:25 > 03.08 09:27

Uskoro nova knjiga Zorana Predina: Glavom kroz zid

Zoran Predin, najveći slovenački kantautor prepoznatljivog glasa, muzičkog i poetskog izraza, obradovao je svoje poštovaoce novom knjigom Glavom kroz zid u izdanju Vulkan izdavaštva.

Ovo nije knjiga koja se čita u dahu. Ovo je knjiga koja se čita s uzdahom, jer njeni redovi imaju ukus slobode i miris prošlih vremena, pa ćete već posle nekoliko stranica poželeti da nijedna priča Zorana Predina nema kraj.
Kao što je autentičnim interpretacijama udahnuo potpuno nove boje i tonove najlepšim pesmama s jugoslovenskih prostora, tako je na stranicama ove knjige sagledao našu stvarnost iz različitih uglova i podsetio nas da možemo ostati dosledni sebi, da ne smemo izgubiti veru u dobro, u ljubav, u ljude... ali ni u umetnost, jer to su jedini stvarni mostovi među generacijama, narodima i vremenima. Njegova muzika je to potvrdila. Životni kompromisi jesu neizbežni, ali ne moraju odseći krila onima koji su naučili da lete. Za takav podvig dovoljno je biti hrabar i odvažan kao Zoran Predin. Ukoliko vam nedostaje osmeh – ne brinite, njegove priče su prožete humorom, jer kako i sâm priznaje u knjizi: Smeh je pola zdravlja.

Uz pesme Zorana Predina voleli smo, patili i obećavali neka nova i bolja jutra – sa mirisom borova, pogledom na pučinu i toplim rukama u krilu. Uz njegove priče se sećamo, ne stidimo se da budemo nostalgični uz iskreni osmeh na licu i ne gubimo nadu da nas ta bolja jutra čekaju... dok tiho pevušimo dobro poznate pesme.

Putem sajta www.vulkani.rs uskoro ćete biti u prilici da naručite knjigu Glavom kroz zid, koja će vam uzburkati emocije i sećanja i posle koje iskrenost dobija novu dimenziju.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.