AAA

PREGLED-OMS | 07.12.2022 10:35 > 07.12 10:35

Promocija novog romana Olivere Jovanović 'Uvek i samo tvoja'

Nakon romana Vreme je ljudsko talas na kamenu, Putnik sa lažnim pasošem i Pesma zovinog pruta, Olivera Jovanović obradovala je čitaoce novom knjigom.

Uvek i samo tvoja jeste roman u čijem se središtu nalaze junakinje čije životne priče na prvi pogled izgledaju tako da bi mogle biti priče svakoga od nas. Ipak, oslikavajući njihove portrete autorka neprestano suočava snagu ljubavi sa onim što nazivamo usudom ili sudbinom.
Britko pripovedanje, preplitanje fiktivnog sa dokumentarnim, intimnog sa opštim, čine ovu priču autentičnom. Upravo zato one će podstaći čitaoca da još jednom preispita sopstveni odnos prema životu.

Olivera Jovanović ističe da je knjiga nastala u trenucima sopstvenih dramatičnih životnih momenata, kada je bilo potrebno da se suoči sa važnim životnim ulogama: onom koja joj je data po rođenju i onom koju gradi prema sopstvenim izborima i procenama.

„Nije lako okrenuti ogledalo prema neulepšanoj fizionomiji, ali je neophodno ukoliko čovek zaista želi da spozna sebe“, dodatno poručuje autorka i naglašava da roman Uvek i samo tvoja može pomoći čitaocu da u časovima svog „progledavanja“ suzi prostor samoće kojoj je izložen onda kada doživljava slično iskustvo.

Promocija novog romana Uvek i samo tvoja održaće se u Beogradu, u lepom prostoru knjižare Vulkan na Trgu republike broj 5, u utorak 13. decembra, od 19 sati. Književno veče moderiraće Marija Radić, urednica srpske književnosti u Vulkan izdavaštvu.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.