AAA

PREGLED-OMS | 05.12.2016 14:15 > 05.12 14:26

Tri lica studenata Fakulteta primenjenih umetnosti


Studenti grafičkog dizajna i fotografije, na predmetu Plakat, Fakulteta primenjenih umetnosti, dobili su zadatak da svoj autoportet obrade na tri načina – kao crtež, sliku i fotografiju. Ti prikazi, čine novootvorenu izložbu nazvanu “Tri lica…”, koju posetioci KomBank Art hola mogu da vide do 26. decembra.

Auto izložbe je profesor Zdravko Mićanović, a saradnici su Elda Stanković i Stevan Ilić.

"Temom „Imenovanje“ bave se studenti grafičkog dizajna i fotografije na početku treće godine studija kada, prema programu, kreću sa izučavanjem predmeta Plakat. To je ujedno i prvi zadatak koji objedinjuje osnovne elemente plakata tekst i sliku. U pitanju je analiza autoportreta izvedenog crtački, slikarski ili fotografski, digitalnim ili klasičnim tehnikama i postupcima, i njegovo povezivanje sa ličnim imenom, prezimenom i nadimkom. Težište u uspostavljanju veze između lika (vizuelnog dela) i imenovanja (tekstualnog dela) je usmereno ka analizi razlika utkanih u tri imenovanja. Tako, formiranjem informacije koja smanjuje neodređenost izvora stvara se sve vidljivija (čitljivija) poruka," rekao je o izložbi profesor Mićanović.

KomBank Art hol nalazi se u Makedonskoj ulici 29, u Beogradu, a izložbu je moguće posetiti svakog dana od 8 do 20 časova. Ulaz je besplatan.

Pažnja: Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

(Kraj OMS poruke)


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.