AAA

PREGLED-OMS | 15.03.2017 14:35

Kultura Šabac čini lepšim mestom za život

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović uručio je danas ugovore dobitnicima sredstava za finansiranje/sufinansiranje projekata u kulturi. Odlukom o dodeli sredstava za finansiranje/sufinansiranje projekata u kulturi, kao i projekata umetničkih, odnosno srtručnih i naučnih istraživanja u kulturi za 2017. godinu, za 27 projekata iz gradskog budžeta opredeljeno je 12 miliona dinara.

Čestitajući svima koji su dobili priliku da zajedno sa Gradom, Šabac učine lepšim mestom za život, gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović podsetio je na činjenicu da Grad Šabac izdvaja značajna sredstva za kulturu i trudi se da što većem broju građana pruži priliku da učestvuju u kulturnom životu.

"U današnje vreme se često koristi termin „pametni gradovi“. Obično se pod tim misli na gradove koji koriste savremene tehnologije, kako bi određeni procesi bili optimizovani. Ja bih ovome dodao da su pametni gradovi oni koji koriste kreativne potencijale svojih građana. To znači da je grad samo okvir koji ispunjavaju njegovi građani. Oni su ti koji grad čine uspešnim, lepim, kreativnim, zabavnim... Nisu to zgrade što čini jedan grad izuzetnim. To su ljudi", poručio je gradonačelnik Zelenović.

On je istakao da Šabac upravo to želi da obezbedi okvir u kom ideje i stvaralaštvo građana mogu da se razvijaju i rastu. Gradonačelnik je takođe naglasio vezu između kulture i radnih mesta, imajući u vidu kapacitet kreativne industrije.

"Zato Šabac odvaja za kulturu sedam odsto svog godišnjeg budžeta čime je u samom vrhu u Srbiji. Zato smo danas posebno ponosni na vas jer znamo da podstičući vaš rad i stvaralaštvo, stvaramo bolji život za sve građane Šapca", poručio je gradonačelnik.


Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

(Kraj OMS poruke)


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.