AAA

PREGLED-OMS | 27.04.2017 11:15 > 27.04 12:19

Publika ovacijama nagradila 'Našu bilu štoriju' u Splitu

  • Foto: Jadran Babić
  • Foto: Jadran Babić
  • Foto: Jadran Babić
  • Foto: Jadran Babić

U Splitu se dogodila čarolija. Premijerna izvedba "Naše bile štorije" autora Nene Ninčevića i Gorana Karana očarala je prepunu dvoranu Gripe koji su uživali u ovom retro spektaklu "kada je svit bija veći, a Split manji", a u glavnim ulogama su zaigrali Severina i Goran Karan.

Publika je sa zanimanjem došla vidjeti dugoočekivanu "Našu bilu štoriju" za čiju je režiju bila zaslužna izvanredna Nina Kleflin.

Priča o zabranjenoj ljubavi između Karana, koji glumi Duju i Severine, koja glumi Anu, su očigledno zainteresirali publiku. Ususret koncertu Karan je rekao "Imamo jednu lijepu našu romantičnu priču. Severini je rođendan, a meni imendan. Valjda to netko odozgo vidi", dok je Severina rekla "Sretna sam što sam tu, ovo me sve vraća u djetinjstvo. Svi moj će doći, prva moja mama".

Već sami start je bio obećavajući kada su svi sudionici izveli zajedničku točku, pjesmu 'Štorija', koja je nedavno dobila i spot, te svojom melodijom i motom 'Sve ča jubav složi, nije grij' zagrijala publiku. Priču između pjesama je odlično prenio glumac Joško Ševo glumeći Ćiribimbaša koji je više puta izmamio osmijeh i pljesak kod publike.

O jačini emocija govore i suze koje su tekle na probama, a i samoj pozornici. "Severina je, neću pretjerivati, jedno 10 puta plakala na probama. Fala ti Splite na mladosti i djetinjstvu koje sam doživio ovdje i hvala ti majko što si me ovdje donijela" otkrio je Karan.

Goranu Karanu, je bilo puno srce kod sve pjesme koju je izveo, te je pjevački briljirao. Neodoljivo slatki su bili Giuliano i Danijela koji su rasplesali publiku šarmantnom pjesmom 'Mali orkestar' koju dok su izvodili svakome se razvukao osmijeh na lice.

Severina, koji je taj dan proslavila svoj rođendan, je odlično dočarala emociju u pjesmama i točkama između njih, više puta su joj suze potekle, naročito na pjesmi "Ispovid". Velike pohvale su zaslužili i glumci koji su imali uloge mladog Duje, Ane, Bjonde i Linca, te plesači koji su svojom koreografijom upotpunili ovaj spektakl! Na sredini je publiku raznježiva predivna balada 'Sta je svit' u izvedbi Severine i Karana.

"Sta je svit":
https://www.youtube.com/watch?v=LPPm2avJvjs

Za sam kraj mjuzikl je osvojio s pjesmama "Dižen čašu vina" i "Živila nan jubav" koja će sigurno zaživjeti na mnogim svadbama. Za odličan razglas i produkciju same scene su bili zaduženi Cobraton i Scardona.

Album "Naša bila štorija", koji je izašao u ožujku je sinoć dokazao da sadrži same hitove koji osvajaju na prvo slušanje te u sebi sadrže zvuk starog splitskog festivala. Na njemu se mogu pronaći brojne mediteranske balade ali i veselice koje će upotpuniit svaku feštu. Za kraj je Severina pred punim gledalištem razrezala tortu u obliku Svetog Duje kojom su se počastili i brojni gledatelji.

Ovaj spektakl nakon Splita će zaigrati 11. svibnja u zagrebačkoj Ciboni, te kasnije u Ljubljani.

Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.
(Kraj OMS poruke)

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.