AAA

PREGLED-OMS | 02.06.2017 12:00

Šabac slavi teatar

Predstavom "Pepeljuga" Osnovne škole "Jevrem Obrenović" snoć je u Šabačkom pozorištu počeo Festival dramskih sekcija. Drugo predstavljanje na ovom takmičarskom Festivalu imali su učenici Osnovne škole "Majur", komadom neuobičajenog imena "Sedam Snežana i patuljak".

Žiri čiji su članovi profesorka Kata Jugović, glumci Petar Lazić i Ivana Jokić priznanje za najbolju žensku i najbolju mušku ulogu dodelili su Dunji Topić, Danilu Gavriloviću, Luki Mihailoviću i Nini Aleksić.

Žiri će na kraju Festivala, u petak 9. juna proglasiti najbolju predstavu. Do tada pogledaće predstave učenika 19 osnovnih i srednjih škola iz Šapca, koje su pripremali u okviru dramskih sekcija sa svoji nastavnicima i glumcima Šabačkog pozorišta.

Festival je nastavak projekta Teatarski pokret koji su prošle godine pokrenuli Grad Šabac i Šabačko pozorište.

Pomoćnik gradonačelnika zadužen za obrazovanje Goran Stojićević otvorio je prvi Festival dramskih sekcija u Šapcu.

"Kada smo u novembru sa Šabačkim pozorištem osmislili Teatarski pokret, naša ideja je bila da stvorimo novu pozorišnu publiku. Da decu usmerimo ka pravim vrednosnim i približimo im teatar, knjigu i umetnost. Verujemo da će animirana omladina, koja od danas ne samo da gleda, nego i stvara kulturne sadržaje, postati nova pokretačka snaga našeg grada", rekao je Stojićević publici Festivala dramskih sekcija.

Prisutne je pozdravio i upravnik Šabačkog pozorišta Zoran Karajić, zadovoljan ostvarenim ciljem Teatarskog pokreta – novom pozorišnom publikom.

Do petka, 9. juna svako veče u Šabačkom pozorištu građani Šapca mogu gledati mlade umetnike iz šabačkih škola. Ulaz je slobodan, a poslednje večeri Festivala biće izvedena predstava u čast nagrađenih.KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.