AAA

PREGLED-OMS | 30.06.2017 11:40

Oaza u Šapcu od 28. do 30. jula

Petnaesti Šabački letnji festival (ŠLF) biće održan od 28. do 30. jula, pod sloganom „Oaza“, najavljeno je na  konferenciji za novinare organizovanoj juče u beogradskom „Poletu“.Na skupu su govorili gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović, Ivan Lalić, izvršni direktor Miksera-organizatora ovogodišnjeg ŠLF-a, Vlada Kokotović iz benda „Goblini“ i Marko Lađušić, profesor na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu.

Kako su najavili organizatori iz Miksera, cilj je da ŠLF bude oaza pozitivne energije, muzike, kulture i dobre atmosfere, festival na kom će nastupiti neka od najznačajnijih imena domaće, regionalne i svetske muzičke scene.

Prema rečima gradonačelnika Šapca Nebojše Zelenovića, nije slučajnost da se u gradu koji izdvaja sedam odsto za kulturu, organizuje festival koji okuplja zvučna imena iz sveta muzike. Gradonačelnik je kazao da je ŠLF, za sve godine svog postojanja, od festivala muzike prerastao u pravi festival kulture.

Vlada Kokotović,član „Goblina“, istakaoje da ništa ne pričinjava veće zadovoljstvo jednom bendu nego da nastupa u svom gradu. On je dodao da je nastup na ŠLF-u centralni koncert „Goblina“ u ovoj godini.

Kako je naveo Ivan Lalić, izvršni direktor Miksera, izvođači koji će obeležiti ovogodišnji ŠLF su: Goblini, Darko Rundek, Urban&4, Mostar Sevdah Reunion, E-Play, Grupa Babe, Bjesovi, Psihomodo Pop, Kal, Random i Stereo Bana.

Prema rečima organizatora ove godine nastupiće i tri pobednička benda Bunt rok festivala, čiji je cilj afirmacija nove domaće rok scene, a posebnu podršku pružiće predstavnici šabačke muzičke scene.

Otvaranje petnaestog izdanja ŠLF-a, u petak 28. jula obeležiće i klasična muzika. Biće priređen koncert Dečje filharmonije na čelu sa dirigentom Ljubišom Jovanovićem i solistom Jovanom Kolundžijom, našim najpoznatijim violinistom koji iza sebe ima više od 4000 koncerata. Pored klasičnog repertoara, biće prepoznatljive numere iz filmskih klasika.

Pored bogatog muzičkog programa koji će se odvijati na dve bine, posetioci ŠLF-a će imati priliku da uživaju u art zoni, gastro zoni, teatru, ali i u mnogobrojnim pratećim aktivnostima.

Cena ulaznice za jedan dan iznosi 450 dinara, a komplet ulaznica za sva tri dana iznosi 1.100 dinara. Kako su istakli predstavnici Mixer-a, u toku je i akcija 3 plus 1. Za svake tri kupljene komplet ulaznice za sve dane festivala, četvrta komplet ulaznica se dobija gratis.

Promotivne akcije važe do 15. jula, a od 16. jula cena jednodnevne ulaznice iznosiće 700 dinara, dok će komplet ulaznica za sva tri dana iznositi 1400 dinara.

Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

(Kraj OMS poruke).


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.