AAA

PREGLED-OMS | 09.05.2018 20:25 > 09.05 20:42

U PTT muzeju održano predavanje o hiperpolarizovanoj svetlost


U muzeju Pošta Srbije (PTT) večeras je održano predavanje "Hiperpolarizovana svetlost – osnove nanobiomedicinske fotonike", u okviru tribine "Kultura putem pošte".

Viši kustos PTT muzeja Željko Sarić istakao je da je predavač na tribini Djuro Koruga jedan od pionira nanotehnologije u Srbiji.

"Kada je on došao do nekih otkrića mi smo bili pod sankcijama i on nije mogao da prezentuje svoje rezultate i onda su neki drugi naučnici dobili i Nobelove nagrade, a profesor Koruga je imao rezultate i potvrdio sve ono na čemu su oni radili", objasnio je Sarić.

On je naveo da je profesor Mašinskog fakulteta Djuro Koruga u svom predavanju "na jedan popularan način, argumentovano, uz pomoć slajdova", posetiocima PTT muzeja objasnio šta je hiperpolarizovana svetlost.

"Nova vrsta svetlosti, hiperpolarizovana svetlost, može bolje da utiče na popravku naših biomolekula", rekaoje Sarić o pozitivnom uticaju hiperpolarizovane svetlosti ljudski organizam.

Sarić je rekao i da će u okviru tribine "Kultura putem pošte", u ciklusu "Srbi u Velikom ratu", biti održano predavanje "Hiruško zbrinjavanje ratnika u Velikom ratu". On je istakao da se za jesen planira serijal predavanja o svesti, kao i nekoliko portreta u okviru ciklusa "Portreti srpskih pisaca".


Ceo VIDEO materijal možete da pronađete OVDE.

"Imamo teme iz nauke, književnosti, umetnosti. Stalno menjamo teme, da bi dobili na dinamici", dodao je Sarić.

U muzičkom delu programa tribine učestvovala je muška pevačka grupa KUD-a "Krajina" iz Beograda.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.