AAA

OMS | 24.05.2016 12:45

Bogatić dobija opštinsku vlast 3. juna

Najstariji odbornik novog saziva Skupštine opštine Bogatić Siniša Puzić (Nova Srbija)  uputio  je poziv novoizabranim odbornicima za konstitutivnu sednicu Skupštine opštine Bogatić.

Sednica će se održati u petak 3. juna.

Puzić je sazvao sednicu dan pred istek roka.

Predsednik Skupštine opštine u starom sazivu nije u roku od 15 dana od proglašenja rezultata izbora  zakazao sednicu pošto nije bilo dogovora o skupštinskoj većini. Prema opštinskom Statutu, 15 dana nakon tog roka (ističe sutra) sednicu treba da sazove najstariji novoizabrani odbornik.

Spekulisalo se da li će to biti učinjeno s obzirom da je najstariji odbornik Siniša Puzić, sa liste Nove Srbije, koja neće biti deo nove skupštinske većine.

"Kao odbornik Skupštine opštine i ja ću na konstitutivnoj sednici položiti zakletvu da ću raditi u interesu građana. Zbog toga nisam želeo da opstruišem sazivanje sednice. Građani su glasali na izborima i opštinska vlast treba da se formira u skladu sa zakonima i Statutom opštine,"  rekao je Puzić.
Nakon izveštaja izborne komisije o sprovedenim lokalnim izborima i potvrđivanja mandata, odbornici će položiti zakletvu.
Na konstitutivnoj sednici biće izabrani predsednik Skupštine i zamenik predsednika i postavljen sekretar.

Skupština opštine Bogatić ima 31 odbornika.

Na lokalnim izborima 24. aprila liste  SPS i koalicije okupljene oko SNS osvojile su po 9 odborničkih mandata, Nova Srbija 4, Jedinstvena Srbija 3, a po 2 mandata  koalicija oko Demokratske stranke, GG "Pozitivna Mačva" i Srpska radikalna stranka po 2


Pažnja: Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

(Kraj OMS poruke)

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.