AAA

OMS | 03.06.2016 14:00

Prekinuta prva sednica Skupštine opštine


Prva konstitutivna sednica Skupštine opštine Bogatić prekinuta je bez obrazloženja nakon usvajanja izveštaja o rezultatima lokalnih  izbora i verifikacije mandata novoizabranim odbornicima.  

Nakon što su odbornici položili zakletvu i usvojili poslovnik o radu,  Siniša Puzić koji je predsedavao kao  najstariji odbornik  odredio je polučasovnu pauzu.

Nakon 40 minuta  u skupštinsku salu se od 31 vratilo svega četvoro odbornika dva iz GG "Pozitivna Mačva" i po jedan iz Nove Srbije i SNS.

Nastavak sednice je zakazan za utorak.

Odborničke grupe nisu zvanično saopštile razlog prekida sednice na kojoj je, prema usvojenom dnevnom redu trebalo da bude izabrano kompletno opštinsko  rukovodstvo (predsednik, zamenik predsednika i sekretar Skupštine opštine, predsednik i zamenik predsednika Opštine i članovi Opštinskog veća).

Lokalni elektronski mediji su objavili kako je sednica prekinuta po nalogu iz vrha SPS, da bi se  sačekao rezultat konsultacija koje
mandatar za sastav nove Vlade Aleksandar Vučić u ponedeljak ima sa Dačićem i Markovićem.

Skupština opštine u Bogatiću ima 31 odbornika. Po 9 odbornika imaju SPS i koalicijija koju predvodi SNS, 4 obornika ima Nova Srbija, 3 Jedinstvena Srbija, a po dva koalicija oko DS, Srpska radikalna stranka i GG "Pozitivna Mačva".Pažnja: Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

(Kraj OMS poruke)

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.