AAA

OMS | 14.06.2016 13:45

Ambasador Crne Gore u Bogatiću


Ambasador Crne Gore u Srbiji Branislav Mićunović je u razgovoru sa rukovodstvom Opštine Bogatić podsetio na tradicionalno prijateljstvo i veze naroda i dve države i istakao da Srbija može da računa na pomoć Crne Gore u pregovorima za pristupanje Evropskoj uniji.

"Crna Gora vredno radi na proevropskom putu i dosad je otvoreno 22 poglavlja i zatvoreno dva. Na raspolaganju smo da iz tih oblasti pomognemo Vladi premijera Vučića koja čini konkretne i oštre poteze u pridruživanju Srbije Evropskoj uniji" istakao je ambasador Mićunović.

On je izrazio verovanje da će saradnja sa opštinom Bogatić u naredom periodu biti plodonosna prevashodno u sektoru privrede i turizma.

Predsednik Opštine Bogatić Nenad Beserovac je  naglasio da ovo područje Mačve ima velike potencijale u poljoprivredi, obnovljivim izvorima energije i turizmu.

"Nažalost, potencijali  ne prate ekonomski razvoj, zbog čega su susreti sa ambasadorima  evropskih država u okviru projekta 'Srbija u ritmu Evrope'  značajni kao mogućnost povezivanja i uspostavljanja kontakata koji mogu da doprinesu investicijama i svim oblicima saradnje" rekao je Beserovac.

Ambasador Mićunović je boravio u Bogatiću u okviru saradnje ambasada evropskih država i projekta "Srbija u ritmu Evrope" sa lokalnim samoupravama koje u njemu učestvuju. Opština Bogatić već treću godinu učestvuje u finalu ove jedinstvene priredbe.

On  je upoznao dvanaestogodišnju  Andjelu Staorović, učenicu petog razreda Osnovne škole "Vuk Karadžić" iz Badovinaca koja će kao predstavnik Opštine Bogatić pesmom predstavljati Crnu Goru na završnom koncertu manifestacije "Srbija u ritmu Evrope" u nedelju u Ćupriji.

Nakon što je Andjela otpevala deo pesme Milene Vučić, crnogorske predstavnice na Eurosongu, uz pohvale za izuzetne glasovne sposobnosti ambasador Crne Gore Branislav Mićunović je obećao da će glasati i navijati za Bogatić i Crnu Goru.


Pažnja: Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

(Kraj OMS poruke)


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.