AAA

OMS | 25.04.2017 18:00

Nova stranka: Maja Gojković se uplašila 48 gradjana

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković nije odobrila zahtev narodnih poslanika Zorana Živkovića i Marinike Tepić da 48 građana prate današnju skupštinsku sednicu sa galerije.

Tačnije, Gojković na uredno podnet zahtev nije odgovorila uopšte, ni potvrdno ni odrično, čime je još jednom pokazala ignorantski stav prema građanima koji iz svog džepa plaćaju njen (ne)rad.

Tepić i Živković podneli su zahtev u skladu sa procedurom koju nalaže Poslovnik Narodne skupštine – 24 sata pre vremena odredjenog za posetu – generalnom sekretaru koji uz prethodno odobrenje predsednice parlamenta izdaje pisanu saglasnost za grupno praćenje rada na sednici.

Nikakav odgovor nije dobijen. Takvo ćutanje predsednice parlamenta izraz je njene bahatosti i činjenice da je, po nalogu svog šefa, prisvojila Narodnu skupštinu i otudjila je od onih kojima zapravo pripada – naroda.

Ovakvo privatizovanje institucija jasan je pokazatelj straha onih koji su ih uzurpirali. Maja Gojković se uplašila gradjana. Uplašio ih se i njen šef. Zato su za gradjane zatvorili vrata najvišeg predstavničkog tela u državi pokušavajući da ga pretvore u svoj lični bunker.

Podsećamo da je javnost rada Narodne skupštine propisana njenim Poslovnikom, a da se, izmedju ostalog, obezbedjuje prisustvovanjem gradjana njenim sednicama, uz prethodnu najavu. Mi od toga nećemo odustati. Na našem zahtevu insistiraćemo, u skladu sa propisanim procedurama, dokle god institucije ne budu prodisale od "naprednog politički samrtnog stiska i bile vraćene gradjanima.

Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

(Kraj OMS poruke)

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.