AAA

OMS | 06.07.2017 10:55

Stamatović: Umesto malina i turista, na Ponikve će sletati i odavde uzletati NATO bombarderi

Pokazalo se da je Zdrava Srbija (ZS) pogodila u metu kada je upozoravala da tajna vizita onog američkog zamenika pomoćnika državnog sekretara i antiruska tirada američkog ambasadora usred Niša može da krije nešto mnogo opasnije: plan Aleksandra Vučića da, na mala vrata, uvede NATO u Srbiju, izjavio je predsednik Inicijativnog odbora Zdrave Srbije Milan Stamatović, uoči, za sutra najavljenih, protesta malinara, i najave formiranja "humanitarnog centra" SAD i EU na Ponikvama.

"Epilog gledamo ovih dana: ne samo da nema ništa od diplomatskog imuniteta pripadnicima Srpsko-ruskog humanitarnog centra koji su Dačić i ostali Vučićevi lažovi i poltroni obećavali do pre neki dan, nego nam preti opasnost da uskoro, umesto da odavde lete naše maline za izvoz i sleću ruski i drugi strani turisti, sa aerodroma i na aerodrom Ponikve, navodno sa humanitarnim ciljem, možda baš kao "Milosrdni anđeo" 1999. godine, uzleću i sleću NATO bombarderi" ocenio je on.

Stmatović navodi da su se svi predlozi, pa čak i iskazana spremnost lokalnih samouprava Zapadne Srbije da same plate privođenje aerodroma Ponikve komercijalnoj nameni, "razbijali o neprobojni zid na čijim su NATO kulama stražarama stajali ministarka Zorana Mihajlović i Vučić".

"Isto tako, niko neće da ozbiljno sasluša naš zahtev da je jedini spas za malinare Zapadne Srbije, ali i drugih delova zemlje, proglašenje maline za strateški poljoprivredni proizvod i zaštiti njeno geografsko poreklo, što podrazumeva da država garantuje otkupnu cenu, tržište, a time i opstanak stanovništva u ovim, uglavnom, nerazvijenim, brdskim predelima, a ne da nam ta sela i dalje odumiru", podsetio je Stamatović.

Predsednik ZS pita zašto u vezi s ovim ćuti rukovodstvo grada Užica koje formalno gazduje aerodromom i zašto ćute samoproglašeni tzv. "ruski ministri" u antiruskoj Vladi Srbije,  i "da li su, samo da bi sačuvali svoje fotelje, ti verbalni rusofili, odćutali i pretnju Aleksandra Vučića, izrečenu kroz usta Ane Brnabić, da će Srbija uvesti i sankcije Rusiji samo da bi se dodvorila Briselu, Vašingtonu i NATO".

Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

(Kraj OMS poruke).

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.