AAA

PREGLED-OMS | 11.09.2017 12:15

Održan 1. Šabački polumaraton

U Šapcu je 10. septembra održan prvi polumaraton. Više stotina učesnika trčalo je kroz šabačke ulice u takmičarskoj trci na 21,1 kilometar i u trci zadovoljstva čiji su učesnici pretrčali 7 kilometara.

Za najmlađe održana je trka na 100 metara, a svim učesnicima ove trke slatkiše su podelili Asmir Kolašinac i Mihail Dudaš.
Pobedinik takmičarske trke je Samuel Naibei iz Kenije, drugi je stigao Marko Ranković, a treće mesto osvojio je Kristijan Stošić. Najbrža žena bila je Olivera Jevtić, a druga je stigla Nataša Ćulafić. Treće mesto osvojila je Marina Radovanović.

U trci zadovoljstva pobedio je višestruki državni prvak Ivan Miškeljin. Drugo mesto osvojio je Mirko Stanković, a treće Dejan Španović.

U trci za decu pobedila je Lena Kiurina, druga je bila Vanja Tanacković, a treći Dušan Jovanović.

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović bio je jedan od takmičara u trci zadovoljstva na sedam kilometara.

"Čestitam organizatorima prvog šabačkog polumaratona i pobednicima. Ponosan sam na Šapčane što su u velikom broju učestvovali i navijali, i na sportski duh našeg grada. Da bismo izgradili kvalitetno društvo moramo da brinemo o zdravlju i našin navikama. Danas smo pokazali da delimo iste vrednosti i da zajedno Šabac možemo da učinimo boljim mestom za život", poručio je gradonačelnik Zelenović.

Prvi šabački maraton je jedini međunarodnog karaktera u Srbiji.KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.