AAA

OMS | 28.05.2019 13:00 > 28.05 13:00

UNDP: Nagradjeni pobednici Izazova otvorenih podataka

Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) , u saradnji sa Kancelarijom za IT i e-upravu, izabrao je i nagradio tri organizacije koje su predložile najinovativnije načine za korišćenje otvorenih podataka u oblasti zaštite životne sredine, informisanosti i učešća gradjana, kao i za doprinos razvoju poslovanja.

"Izazov otvorenih podataka" u okviru koga su prikupljene ideje za poboljšanja u pomenute tri oblasti ima za cilj da se unapredi rad javnih institucija na osnovu podataka koji su dostupni na nacionalnom Portalu otvorenih podataka.

Pobednici izazova su Centar za razvoj neformalnog obrazovanja gradjana CRNOG, Fondacija "Katalist" (Catalyst Balkans) i Kikindska tehnološka zajednica KTZ.

Učešće u izazovu koji je raspisan 16. aprila 2019. godine i trajao tri nedelje mogli su da uzmu svi zainteresovani, a posebno su bili dobrodošli predlozi startap firmi, udruženja, malih i srednjih preduzeća.

Konkurs u rešavanju izazova baziranim na otvorenim podacima  bio je raspisan u okviru projekta "Otvoreni podaci – otvorene mogućnosti" koji podržava Svetska banka i Fond za dobru upravu Ujedinjenog kraljevstva (GGF).


Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.
(Kraj OMS poruke)

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.