AAA

OMS | 01.12.2022 09:15 > 01.12 09:15

Yanfeng-ov nov XiM23 model daje novu definiciju luksuza za kretanje u budućnosti

Yanfeng otkriva digitalni koncept luksuznog automobila XiM23 u Evropi

Nojs, Nemačka – 1. Decembra 2022. XiM23 je koncept  vizija luksuza u budućnosti, od strane vodećeg globalnog proizvođača u auto-moto industriji (Yanfeng). Inspirisan nedavno objavljenom studijom o luksuzu (eng.Luxury Research Study), XiM23 koristi  dostupna iskustva  režima enterijera kako bi pokazao višestruke mogućnosti integracije kompanije, gde digitalne tehnologije i inovacije transformišu odlike enterijera u luksuzno iskustvo,usmereno ka korisniku.
„Prilikom diskusija o tome kako će se luksuz razvijati u budućnosti, u diskusijama sa našim kupcima su se pojavljila dva pravca mišljenja“, rekao je Tim Ših, potpredsednik za dizajn i korisničko iskustvo za Yanfeng Technology (YFT). „Prvi pravac podrazumeva fokus na digitalnoj tehnologiji koja pokreće korisničko iskustvo, dok se drugi pravac oslanja na tradicionalne simbole luksuza poput vrhunski materijal i završna obrada. Nakon našeg istraživanja – i ono što smo istražili u XiM23 – jeste da luksuzno rešenje nije jedan ili drugi pravac, već dinamična kombinacija oba za stvaranje holističkog i personalizovanog iskustva enterijera."

Calm & Rich Režimi otključavaju korisnicima luksuzno iskustvo
Jedinstvenim režimima iskustva, XiM23 pokazuje kako se tradicionalne luksuzne odlike mogu biti dodatno uzdignute integrisanjem tehnologije, neograničenom fleksibilnošću i inteligentnom organizacijom usmerenom ka pet aspekata luksuza (jednostavnost, pružanje usluga, personalizacija, kontrola i komfor), zatim ispunjavanjem potreba, želja i preferencija korisnika.

Nakon povezivanja sa mobilnom aplikacijom, XiM23 prepoznaje putnike, prilagođavajući svoja podešavanja željama koje je odredio vozač. Nakon približavanja, prednja sedišta XiM23 se okreću, a zadnja sedišta klize napred radi lakšeg ulaska, skoro kao da požele dobrodošlicu putnicima. Ovo inicijalno iskustvo, je poznato i kao Calm Mode (mirni režim), vizuelno je jednostavnog i elegantnog izgleda. Nema ekrana, a ambijentalno osvetljenje enterijera je meko i prozračno.

Kada XiM23 prepozna da se vozač udobno smestio, prednje sedište se vraća u poziciju okrenutu ka napred, i volan, koji je opremljen skrivenim osvetljenjem i kontrolama, počinje da svetli. Istovremeno tanak i zakrivljeni 8k displej koji se pruža celom dužinom, uzdiže se iz instrument table, zajedno sa dva tanka displeja osetljiva na dodir smeštena na podnoj konzoli.

Kada XM23 prepozna da se vozač smestio, prednja sedišta se vraćaju u svoje položaje okrenuta napred, a volan, opremljen osvetljenjem i kontrolama sa tajnim osvetljenjem, zasvetli. Istovremeno, tanak, zakrivljen, 8K displej od stuba do stuba izdiže se iz instrument table, kao i dva tanka ekrana na dodir smeštena u podnoj konzoli.

Кada korisnici žele da pređu sa mirnog režima (Calm mode) na interaktivnije iskustvo bogatog režima (Rich mode), upravljanje je u njihovim rukama preko višestrukog kontrolera,tzv. “phygital” inovacije koja kombinuje fizički taster sa kontrolama pokreta i interaktivnim pametnim površinama. Držanjem ruke iznad multi-kontrolora na nekoliko sekundi, aktivira se bogat režim, a unutrašnjost počinje da se menja. Tonovi ambijentalnog osvetljenja u unutrašnjosti se menjaju i svetle, a ekran instrument table se podiže sa 50 mm na 100 mm, otkrivajući dodatne karakteristike i opcije koje putnici mogu da izaberu. Dva displeja na centralnoj konzoli se protežu celom dužinom, dostupni su svi putnicima i pružaju dodatne opcije za personalizaciju i udobnost.

Autonomna vožnja omogućava realističan, bogat doživljaj
I u mirnom (Calm mode) i u bogatom (Rich mode) režimu, vozilo prelazi u režim ručnog upravljanja vožnjom sa drugim nivoom pomoćnih funkcija kao što su slepo praćenje, detekcija upravljanja bez ruku i prednje upozorenje od sudara uvećano untrašnjim svetlom. Kada su korisnici spremni za četvrti nivo doživljaja autonomne vožnje, potrebno je jednostavno pritiskanje osvetljenog dugmeta “Autodrive” na volanu.

"Uključivanje četvrtog nivoa autonomne vožnje u XiM23 koncept dozvoljava timu da dalje istražuje unutrašnje doživljaje, nesputane od strane sigurnosnih zahteva ručne vožnje,” rekao je Ših. Za Yanfeng, ovo prošireno područje predstavlja pogled u budućnost, izlaganje kako se doživljaji pokretljivosti mogu razviti kao uspeh autonomne tehnologije."

Kako XiM23 potpuno prelazi u autonoman režim, višečulni doživljaji postaju potpuno realistični. Osvetljenje je dalje unapređeno gornjom rasvetom i projekcijom, dok se sva četiri sedišta mogu obaliti. U zadnjem delu, putnici mogu uživati na sedištu sa nultom gravitacijom i u masaži sa Yanfeng-ovim lebdećim sedištem. Ambijent poput teatra skreće sve poglede na prednji deo kabine, gde se displej prostire od stuba do stuba čak do 200mm za korisnike koji žele da uživaju u muzici, filmovima ili drugom sadržaju prilagođenim njihovom putovanju.

"XiM23 koncept razvija Yanfeng-ov princip doživljaja u pokretu (XiM) u segment raskoši. Smena vrednosti zajednice, koje je Yanfeng prvi put ispitao u svojoj studiji 2018. godine godine o kvalitetu života i dalje nastavio sa ovom nedavnom istraživačkom studijom o luksuzu, odražava se na naprekidne smene od posedovanja ka iskustvima,” rekao je Shih. “Sa potpunim automobilskim portfoliom koji uključuje raspored sedišta, bezbednost, elektronika u kokpitu i unutrašnjost, Yanfeng je na dobrom položaju da pruži nove i uverljive doživljaje u automobilski i budući prostor pokretljivosti.” 

XiM23 koncept automobila biće istaknut u evropskom sedištu kompanije u Nojsu, Nemačka do leta 2023.
Za više informacija, molimo posetite: https://www.yanfeng.com/en/xim23.

Cross reference: Picture is available at AP Images (http://www.apimages.com)

Kontakt za više informacija:

Yanfeng International
Jagenbergstraße 1
41468 Nojs, Nemačka


Astrid Schafmeister
Tel.: +49 2131 609-3028
E-Mail:
astrid.schafmeister@yanfeng.com


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.