AAA

OMS | 28.03.2016 12:30

Proglašeni pobednici takmičenja Kako biti cool na netu


Više od 600.000 lajkova i glasovi žirija odlučili su pobednike Fejsbuk takmičenja za najbolju fotografiju na temu „Kako biti cool na netu“ u organizaciji Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, Telenor fondacije i UNICEF-a. Prvu nagradu dobila je Nevena Končar iz sela Ribnik pored Trstenika osvojivši iPhone 5s, drugu nagradu smartfon Samsung J5 osvojio je Miloš Tadić iz Vrbasa, a treću tablet Lenovo A8-50, Emin Pećanin iz Sjenice.

Cilj takmičenja koje je trajalo punih osam nedelja bio je da podstakne mlade da dele fotografije na kojima je prikazano ono što za njih predstavlja najviše pozitivne vrednosti i angažuju svoje prijatelje da za njih glasaju. Gotovo 600 takmičara postavljalo je svoje fotografije na Fejsbuk stranicu „Biraj reči hejt spreči“ i trudilo se da za svoje fotografije obezbede što veći broj lajkova. Na taj način promovisane su pozitivne strane društvenih mreža kao i odgovorno ponašanje na internetu.

Postavljeno je više od 340 fotografija koje su ispunjavale kriterijume takmičenja. One sa najvećim brojem lajkova ušle su u uži izbor a pobednike je odredio žiri koji su činili predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, UNICEF-a i Telenor fondacije.

Fejsbuk takmičenje „Kako biti cool na netu“ deo je sveobuhvatnog projekta „Zaustavimo digitalno nasilje“ koji od 2012. širom Srbije sprovode Telenor fondacija, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i UNICEF sa ciljem da decu i mlade podstaknu da promovišu i šire pozitivne poruke i kvalitetne sadržaje na internetu i da na bezbedan način koriste internet.

Pažnja: Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu. U slučaju bilo kakvih pitanja u vezi sa sadržinom ovog teksta, obratite se kontaktima navedenim u saopštenju.

(Kraj OMS poruke)
KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.