AAA

OMS | 31.05.2017 15:35 > 31.05 16:10

Fujitsu pokreće rast malih i srednjih preduzeća poboljšanim skladišnim rešenjima početne klase


Fujitsu je duplirao kapacitet u svojoj paleti ETERNUS DX S4 hibridnih rešenja za skladištenje podataka, nakon uvodjenja poboljšanja u performansama i kapacitetima za celu paletu. Po drugi put u poslednjih 12 meseci, Fujitsu povećava kapacitet skladištenja za mala i srednja preduzeća po prihvatljivoj ceni, na enormnih 4.055 terabajta.

Nova paleta ETERNUS DX S4, koja se sastoji od ETERNUS DX60 S4, DX100 S4 i DX200 S4, po prvi put omogućava nove nivoe performansi i kapaciteta za mala i srednja preduzeća. Ona sada imaju mogućnost da smanje troškove skladištenja, a da ipak "isprate" agresivni porast količine podataka. Razvijena naročito za mala i srednja preduzeća, Fujitsu ETERNUS DX S4 paleta obazbedjuje stalnu zaštitu podataka u digitalnom svetu gde se biznis odvija bez prestanka. Sistemi za skladištenje redovno prave "snapshoot" podataka i obezbedjuju backup i vraćanje podataka uz najviši nivo bezbednosti koji sprečava neovlašćen pristup. Kontinuitet poslovanja je poboljšan zahvaljujući povećanju raspoloživosti podataka od 99,9999 % što znači manje od minuta neplaniranih zastoja tokom godine.

Inteligentan sistem automatizacije čini ETERNUS DX S4 sisteme jednostavnijim za korišćenje u malim firmama, gde tehnička podrška često nije raspoloživa. Neke od mogućnosti ove automatizacije su moćne tehnologije za skladištenje, kakva je deduplikacija koja štedi prostor tako što čuva samo jednu kopiju podataka koji se skladište sa više lokacija. Datoteke koje se redovno koriste se skladište na fleš-disku radi bržeg pristupa, a podaci kojima se pristupa povremeno se skladište na jeftinijem tvrdom disku, kroz proces automatskog rangiranja podataka. Sistem je, čak, dovoljno inteligentan da premešta podatke između fleš i tvrdog diska, na osnovu promene frekvencije korišćenja. Osim toga, ETERNUS DX S4 paleta omogućava kompanijama automatizaciju upravljanja kvalitetom usluge jer samostalno obavlja složene zadatke upravljanja skladišnim prostorom. Fujitsu garantuje kompatibilnost ETERNUS DX sa većim ETERNUS sistemima, što olakšava upravljanje sistemom i prenos diskova sa podacima iz jednog sistema u drugi.

Olivije Delašapel, rukovodilac Odeljenja za poslove sa kompanijama u upravljanju data centrima za Evropu, Srednji Istok, Indiju i Afriku Fujitsu (EMEIA), kaže: "Svaki biznis danas zavisi od podataka, bio to supermarket, hotel ili prodavnica nameštaja za nabavku, obradu narudžbenica, promociju robe i usluga, kao i za administraciju. Nizak nivo IT stručnosti i visoka zavisnost od tehnologije mogu da budu toksična kombinacija i zato Fujitsu radi na tome da se olakša zaštita i bekap podataka uz novu ETERNUS DX paletu, stvorenu za jedinstvene potrebe manjih firmi ili isturenih odeljenja. Najnovija generacija Fujitsu ETERNUS DX S4 obezbeđuje da prava tehnologija daje optimalnu ravnotežu između funkcionalnosti i troškova."

Novi ETERNUS DX S4 klijentima daje čak i veću vrednost. Dok im količina podataka raste, korisnici mogu da se oslone na to da ETERNUS DX S4 neće posustajati sve do 4.055 terabajta podataka što je dovoljno da se uskladišti 33 kopije kompletne dvadesetogodišnje arhive slika Svemirskog teleskopa Habl. Čak i najmanji od tri nova sistema, ETERNUS DX60 S4, prima do 480 terabajta. Najnovije poboljšanje uključuje i bolje sistemske performanse, uz mogućnost tri puta više transakcija, izvanredne IOPS sposobnosti (do 250,000), vremena odziva manja od milisekunde i duplo više korisnika na sistemu u isto vreme. Sistemi četvrte generacije takodje mogu da podrže 50 odsto više virtuelnih mašina nego pre.

Cena i raspoloživost

Modeli Fujitsu ETERNUS DX60 S4, DX100 S4 i DX200 S4 su članovi familije ETERNUS DX sistema za skladištenje na diskovima, i na raspolaganju su u celom svetu direktno od Fujitsu-a ili od njegovih partnera.

Napomena urednicima

Zavisno od modela, tehnologije za smanjenje količine podataka se mogu primenjivati fleksibilno, radi smanjenja troškova, što firmama daje opciju da lako nadju ravnotežu između performansi i kapaciteta. ETERNUS DX modeli su i automatizovani, što daje najefikasniji način upotrebe SSD i tvrdih diskova (automatsko rangiranje podataka), dodeljuje prioritete vremenima odziva za podatke (automatizovano upravljanje kvalitetom usluge) i automatski povraćaj podataka, u slučaju kvara. Automatski povraćaj radi ne samo između ETERNUS DX sistema početne klase, već i sa svim ETERNUS DX modelima srednje i više klase i ETERNUS AF (All Flash) sistemima sastavljenim samo od fleš-diskova. Upravljački softver je takodje kompatibilan sa svim ETERNUS DX i AF sistemima, što obezbedjuje efikasnost i klijentima koji koriste više od jednog sistema.

Potpuna podrška za hibridne skladišne sisteme znači mogućnost korišćenja SSD i klasičnih tvrdih diskova u jednom sistemu, obezbedjujući brzinu koju imaju AF sistemi uz ekonomičan odnos cena-kapacitet koji imaju tvrdi diskovi. Hibridni skladišni sistemi pomažu u kontroli troškova skladištenja. Novi Fujitsu ETERNUS DX S4 sistemi su sposobni da automatski prebacuju podatke sa fleš-diska na tvrdi i obratno, na osnovu faktora kao što su tip podataka, njihova veličina i koliko im se često pristupa. Kao rezultat, korisnici imaju najbolje od obe opcije brzinu fleš-diska i ekonomičnost tvrdog diska.


Kontakt za medije
Nada Tubić
E-pošta: Nada.Tubic@ts.fujitsu.com
O kompaniji Fujitsu: http://www.fujitsu.com/si/


Pažnja: Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu. U slučaju bilo kakvih pitanja u vezi sa sadržinom ovog teksta, obratite se  kontaktima navedenim u saopštenju.
    
(Kraj OMS poruke)


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.