AAA

OMS | 31.05.2017 15:55 > 31.05 16:12

Fujitsu pojednostavio Hiper-konvergentnu infrastrukturu nove generacije sistemom PRIMEFLEX za Majkrs

Fujitsu je proširio svoju ponudu integrisanih sistema PRIMEFLEX uvodjenjem PRIMEFLEX-a za Majkrosoftov Storage Spaces Direct, čija je svrha da pomogne preduzećima u smanjenju složenosti i rizika pri uvodjenju Majkrosoftove hiper-konvergentne infrastrukture visokih performansi u svoje sisteme za obradu podataka. Zasnovan na proverenim i dokazanim virtualnim infrastrukturnim konfiguracijama Fujitsu, koji uključuju servere, uredjaje za skladištenje podataka i mrežu, najnoviji PRIMEFLEX sistem podržava promenljive poslovne zahteve i štedi troškove.

Fujitsu integrisani sistem PRIMEFLEX je jedan od najsveobuhvatnijih paketa prekonfigurisanih i testiranih sistema za poslovne sisteme za obradu podataka. Najnoviji dodatak koristi Majkrosoftovu Storage Spaces Direct tehnologiju, koja je uključena u Windows Server 2016, da stvori softverski definisan skladišni prostor, najrazličitijih veličina i veoma lako dostupan, na lokalno povezanim diskovima u serverskim sistemima, za samo delić troškova u poredjenju sa tradicionalnim SAN ili NAS sistemima. Zbog ovoga, Fujitsu PRIMEFLEX je idealna osnova za brzo uvođenje IT infrastrukture koja neće zastarevati, što smanjuje rizike pri uvodjenju i troškove posedovanja, ali i skraćuje vreme potrebno za uvođenje hiper-konvergentnih IT okruženja.

Jedan od prvih klijenata Fujitsu-a koji je imao koristi od PRIMEFLEX-a za Storage Spaces Direct je švedski internet provajder Make IT. Adam Lanc, direktor prodaje ove kompanije, kaže: "PRIMEFLEX rešenje nam daje odlične performanse i snižava troškove na nekoliko načina za skladištenje, prostor u RACK ormanima, elektricnu energiju i hladjenje u računarskom centru. Fleksibilnost PRIMEFLEX platforme nam omogućava da uslužimo klijente svih veličina, što za nas znači zaštitu investicija u budućem rastu."

Olivije Delašapel, rukovodilac Odeljenja za poslove sa kompanijama u upravljanju data centrima za Evropu, Srednji Istok, Indiju i Afriku Fujitsu-a (EMEIA), kaže: "Virtualizacija data centara je revolucionarna tehnologija koja je donela ogromna poboljšanja u efikasnosti, performansama, raspoloživosti i fleksibilnosti IT infrastrukture. S obzirom da se organizacije okreću digitalnom poslovanju, uvodjenje hiper-konvergentne infrastrukture je sledeći korak napred. Hiper konvergentni sistemi su otporni i brzi, što znači da firme mogu lako da prilagodjavaju svoje IT resurse različitim poslovnim zahtevima. Medjutim, izgradnja hiper-konvergentne infrastrukture od nule nije ekonomski isplativa, jer je to veoma složeno i zahteva mnogo vremena, kao i specijalističko osoblje. Da bi druge poštedeli glavobolje prelaska na hiper-konvergentne sisteme, Fujitsu i Majkrosoft su radili zajedno na stvaranju proverene i integrisane platforme."

Brzina je glavni atribut novog PRIMEFLEX sistema, sa vremenima odziva kraćim od milisekunde zahvaljujući dizajnu koji štedi resurse i skladišnom prostoru velike brzine, sa mrežnom tehnologijom niske latencije i visokog protoka. Konfiguracije počinju od samo dva servera i idu do 16 mašina, što može da podrži do 800 virtualnih servera ili desktop stanica uz raznovrsne sposobnosti za automatizaciju, što štedi vreme i novac na operacijama održavanja. To su glavni razlozi zašto je Fujitsu PRIMEFLEX integrisani sistem za Storage Spaces Direct idealan za firme sa ograničenom IT podrškom, na primer mala i srednja preduzeća, ili firme sa udaljenjim ispostavama.

Cena i raspoloživost

Fujitsu PRIMEFLEX integrisani sistem za Storage Spaces Direct je raspoloživ u EMEIA od maja 2017. godine, direktno od Fujitsu-a ili od njegovih partnera. Cene zavise od konfiguracije i od regiona.

Fujitsu daje PRIMEFLEX kao paket sve-u-jednom, sa softverom, hardverom i podrškom. Infrastruktura za računanje i skladištenje se oslanja na energetski efikasne PRIMERGY x86 servere visokih peformansi i na softverski definisanu serversko-skladišnu tehnologiju koja je već integrisana u Windows Server 2016. Razvijen na osnovu Fujitsuvelikog iskustva sa Majkrosoftovim hiper-konvergentnim infrastrukturama, novo rešenje predstavlja dodatak postojećim Fujitsu PRIMEFLEX integrisanim sistemima za Majkrosoft okruženja, uključujući PRIMEFLEX Cluster-in-a-box, zasnovan na softverski definisanoj tehnologiji za skladištenje koja je uvedena sa Windows Serverom 2012.

Kontakt:
Nada Tubic
Elektronska adresa: Nada.Tubic@ts.fujitsu.com

O kompaniji Fujitsu: http://www.fujitsu.com/rs/


Pažnja: Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu. U slučaju bilo kakvih pitanja u vezi sa sadržinom ovog teksta, obratite se kontaktima navedenim u saopštenju.

(Kraj OMS poruke)

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.