AAA

OMS | 07.08.2017 09:05 > 07.08 10:36

IST CUBE će podržati startap kompanije početnim investicijama od pet miliona evra

Dok se aktivnost neformalnih investitora ("poslovnih andjela") uvećala tokom poslednjih godina, uz veliki broj sada dostupnih vladinih donacija, institucionalizovani privatni ulagači u početnu i rane faze biznisa su u Austriji i dalje retki.

Potpisivanjem ugovora o osnivanju IST CUBE, nove investicione platforme za podršku i razvoj startap firmi iz oblasti napredne tehnologije, austrijski Institut za nauku i tehnologiju (IST Austria) i podružnica firme Lansdaun (Lansdowne) Partners učinili su veliki korak napred u pravcu pokrivanja ovog prostora i poboljšanja uslova za mlade osnivače firmi u oblasti tehnologije koji žele da njihovo sedište bude u Austriji. Kandidati nisu vezani za istraživanja pri Institutu, već su dobrodošli svi osnivači iz oblasti tehnologije, kako iz Austrije tako i izvan zemlje.

Kompanija IST CUBE će ulagati u firme iz oblasti napredne tehnologije, od kojih su mnoge zasnovane na akademskim istraživanjima, i pomoći će uspešnim osnivačima u stvaranju održivih poslovnih modela i jakih timova, kao i njihovim nastojanjima da razviju svoja preduzeća u pravcu zadobijanja globalno vodeće ulogu u polju koje su odabrali.

Harald Marer (Mahrer), savezni ministar za nauku, istraživački rad i ekonomiju, ovim povodom kaže: "Pretakanje akademskih istraživanja u komercijalne proizvode putem startap kompanija je od životnog značaja za buduću konkurentnost Austrije. Inicijativa instituta IST Austria i firme Lansdaun Partners je odličan primer preduzetničkog duha koji na nov način objedinjuje istraživački rad i privatne investicije".

Tom Hencinger (Henzinger), predsednik instituta IST Austria, kaže: "Mi u institutu IST Austria želimo da podržimo briljantne mlade ljude koji krenu stazom preduzetništva. Zajedno sa firmom Lansdaun Partners, i drugim potencijalnim investitorima, želimo da stvorimo sredinu u kojoj će inovacije cvetati".

Organizacija IST CUBE je tako strukturirana da se i drugi srodni investitori mogu pridružiti ovom poduhvatu. Njen izvršni direktor je Markus Vanko (Wanko), šef tima instituta IST Austria za transfer tehnologije i bivši investitor rizičnog kapitala. G. Vanko je zadužen za osnivanje tima  organizacije IST CUBE i stvaranje investicionog fonda.

Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

(Kraj OMS poruke
)


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.