AAA

PREGLED-OMS | 10.05.2019 12:30 > 10.05 12:30

Autobiografija Enca Ferarija 'Moja priča' u ponudi Vulkan izdavaštva

Pred vama je priča o čoveku koji je udahnuo život svom dečačkom snu, vizionaru koji je još 1929. godine, u vreme Velike krize, stvorio Tim Ferari kako bi mladi naslednici iz bogatih porodica imali gde da se trkaju. Ostalo je istorija, sačinjena od pobeda, veličanstvenih automobila i velikih vozača.

"Moja priča", ispovest čuvenog Enca Ferarija u izdanju Vulkan izdavaštva otkriva detalje iz života mnogih slavnih ljudi, na koje niko neće ostati imun, a pogotovo zaljubljenici u automobile i Formulu 1. Ukoliko ipak niste toliko opčinjeni automobilizmom, posle čitanja ove knjige to će se promeniti. Svoju autobiografiju Enco Ferari napisao je ranih šezdesetih godina prošlog veka, a potom ju je dvaput dorađivao, i štampao kako bi mogao da je poklanja prijateljima i klijentima. Fascinantna, prepuna anegdota i dirljivih momenata, "Moja priča" približiće vam mnoga imena i ličnosti – od onih koje su uživale svetsku slavu do onih koje publika nikada nije upoznala, ali koje su imale značajnu ulogu u istoriji automobilskog sporta.
Enco Anselmo Ferari rođen je 1898. godine u Modeni. Kao dete maštao je da postane novinar ili operski pevač, sve dok ga jedne godine otac nije odveo da gleda trke. To će odrediti njegovu dalju sudbinu. Nakon Prvog svetskog rata odlazi u Torino, centar automobilske industrije, i tako započinje putovanje koje će od njega stvoriti legendu.


Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

(Kraj OMS poruke)

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.