AAA

PREGLED-OMS | 12.06.2019 11:40 > 12.06 11:40

Roman 'Molokaj - Zatočenica raja' u ponudi Vulkan izdavaštva

Saga smeštena na Havaje krajem 19. veka, "Molokaj – Zatočenica raja" predstavlja svedočanstvo snage ljudskog duha, vere i nade.

Glavna junakinja romana "Molokaj – Zatočenica raja" je sedmogodišnja Rejčel Kalama, koja mašta o dalekim, živopisnim predelima i želi da, poput svog oca, koji radi na trgovačkim brodovima, proputuje ceo svet. Onog dana kad se na njenoj koži pojavi ružičasti beleg, svi snovi slomiće se u paramparčad. Da se ostatak sela ne bi zarazio leprom, starešina će poslati devojčicu u izgnanstvo na ostrvo Molokaj. Umesto da se njen život tu završi, odvojena od porodice i prijatelja, Rejčel će shvatiti da je dobila priliku za novi početak i ostvarenje svih snova.

Autor Alan Brenert rođen je u Nju Džerziju. U Južnoj Kaliforniji studirao je engleski jezik i književnost, posle čega je završio i studije scenarija na Katedri za film Univerziteta Kalifornije. Autor je romana, kratkih priča, drama i libreta za mjuzikle, a radio je i kao scenarista za velike studije, mini-serije, pilot-epizode i televizijske filmove. Dobitnik je nekoliko nagrada Emi.

Vulkan izdavaštvo do sada je objavilo veliki broj naslova sa sličnom tematikom, među kojima su "Dete Toskane" Ris Bouen, "Između dva sveta" Seline Sjak Čin Jok, "Mesto zvano Čarolija" Suzane Lopez Rubio i drugi.Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

(Kraj OMS poruke)

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.