AAA

PREGLED-OMS | 15.07.2019 13:00 > 15.07 13:00

Roman 'Tajni život pisaca' Gijoma Musoa uskoro u Vulkanu

Ovog leta, ljubitelji proslavljenog pisca Gijoma Musoa uživaće čitajući novi naslov pod nazivom "Tajni život pisaca".

U središtu šesnaestog romana proslavljenog autora pod nazivom "Tajni život pisaca" je Natan Fols. Nakon što je napisao tri kultna dela, Fols objavljuje da se više neće baviti pisanjem i povlači se na prelepo, divlje mediteransko ostrvo Bomon. Iako tokom narednih dvadeset godina nije dao nijedan intervju, njegovi romani ne prestaju da privlače pažnju čitalaca i novinara. Među njima je i Matilda Mone, mlada švajcarska novinarka koja dolazi na ostrvo s namerom da otkrije Folsovu tajnu. Istog dana biće pronađeno telo jedne žene i vlasti odlučuju da uvedu blokadu ostrva. Tada između Matilde i Natana započinje opasno suočavanje, u kom se susreću dugo skrivane istine i uverljive laži, ali i ljubav i strah.

Fascinantna književna slagalica dobiće neverovatan obrt u trenutku kada pisac sklopi i njen poslednji delić. Čitajući "Tajni život pisaca", Muso nam dopušta da mu se približimo kao osobi. Fikcija prošlosti, osvete i istrage isplivaće na površinu, a kada zagrebemo ispod nje, shvatićemo koliki je izazov biti pisac. Trajnost talenta, inspiracija, ograničenje u žanru, uloga kritike i pritisak javnosti samo su neki od problema s kojima se pisci suočavaju dok stvaraju. U romanu, Muso pažljivo podiže veo nad svojim bolovima, razdvaja čoveka od umetnika, otkriva ljudsko biće kome je dobro poznata anksioznost, isto kao i radost. Upravo u tome je divna tajna ove knjige.

Francuski autor, koji je romanom "Zato što te volim" napravio potpuno neočekivan ali zapažen nastup na svetskoj književnoj sceni, i dalje osvaja publiku jednostavnim, ubedljivim stilom. Njegove knjige su do sada prodate u nekoliko miliona primeraka, a dugo iščekivani "Tajni život pisaca" otkriće čitaocima da svako od nas ima tri života: javni, privatni i tajni.


Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.

(Kraj OMS poruke)

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.