AAA

PREGLED-OMS | 12.06.2017 18:40

Ekipa predstave 'Audicija' najavila povratak pred sarajevsku publiku


Ekipa predstave "Audicija" okupila se danas na konferenciji za štampu u Sarajevu i najavila povratak pred sarajevsku publiku 7. oktobra u dvorani Mirza Delibašić.

U hotelu Europa, osim producenta Adnana Mundžića, govorili su i Emir Hadžihafizbegović, Senad Bašić, Admir Glamočak, Saša Petrović, Jasmin Geljo, Željko Ninčić i Mladen Nelević.

"Turneja će se zvati 033, što simbolizuje 33 godine nakon povratka "Audicije" u Sarajevo. "Audicija" će početi 7. oktobra premijerom u Sarajevu", kazao je Mundžić.

"Fenomen "Audicije" sam objašnjavao nekoliko puta. Često nas mešaju s "Top listom nadrealista" iako je "Audicija" odvojen projekt. Nije bilo lako igrati tu grotesku i zezali smo se s "Nadrealistima" baš na taj način. "Audiciju" su radili zaista dobri glumci i sumnjam da bi ih iko drugi mogao zameniti", izjavio je Emir Hadžihafizbegović koji u "Audiciji" glumi Bogoljuba Šaulića, mladića iz provincije koji je došao u Sarajevo upisati glumu.

Mladen Nelević ostao je upamćen po liku Srboljuba Šaulića, a danas je izjavio da mu je čast što je danas u Sarajevu ponovo sa svojim kolegama.

"Uz "Audiciju" nam je svima i život bio lepši. Uz nju smo odrasli", rekao je Nelević.
Turneja počinje u Sarajevu 7.oktobra, a publika u Srbiji predstavu će moći pogledati 9.novembra u Beogradu (Sava Centar) i 10.novembra u Novom Sadu (Spens) u organizaciji Music Star Productiona.


Ovaj tekst nije proizvod Agencije Beta i ona ne odgovara za navode u njemu.
 

(Kraj OMS poruke)


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.