AAA

POLITIKA-KOSOVO | 07.12.2018 17:45 > 07.12 17:48

General Kapola: Razgovarao sam o novom mandatu EULEKSA

Komandant civilnih operacija EU, general-pukovnik Vinčenco Kopola posetio je Kosovo 6. i 7. decembra i izjavio da je sa zvaničnicima Kosova razgovarao o novom mandatu EULEKS-a, saopštila je ta misija EU.

Kopola se tokom posete sastao s predsednikom Vlade, Ramušom Haradinajem, s ministrom pravde Abeljardom Tahirijem, s članovima Predsedništva Skupštine Kosova i s predstavnicima međunarodne zajednice, kao i s visokom upravom EULEKS-a i osobljem.

"Zadovoljstvo mi je da posetim Kosovo po prvi put od preuzimanja dužnosti komandanta civilnih operacija u septembru", kazao je Kopola i izneo . Imao sam prilike da je na tim sastancima razgovarao o "novom mandatu EULEKS-a i tekućem radu na pružanju podrške vladavini prava na Kosovu".

Istakao je da će EULEKS nastaviti da kosovskim vlastima pruža pomoć i ekspertizu, da će Misija nastaviti da radi u partnerstvu s kosovskim institucijama, dok one preuzimaju odgovornosti u oblasti vladavine prava.

Dodao je da je "EULEKS pouzdan partner Kosova u pravosuđu. U tom smislu, uspostavljena saradnja EULEKS-a i institucija Kosova  je od presudnog značaja".

Komandant civilnih operacija komanduje i obavlja kontrolu na strateškom nivou za planiranje i sprovođenje svih civilnih misija Zajedničke bezbednosne i odbrambene politike, uključujući i EULEKS.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.