AAA

POLITIKA-KOSOVO | 17.02.2017 10:25 > 17.02 10:35

SDP se u ponovljenom sudjenju nada oslobadjajućoj presudi Ivanoviću

Gradjanska inicijativa "Srbija, demokratija, pravda" (SDP) izrazila je danas nadu da će u ponovljenom postupku za ratne zločine njihovom lideru Oliveru Ivanoviću biti doneta oslobadjajuća presuda. 

"U svetlu odluke Apelacionog suda, potvrdjeno je ono što godinama tvrdimo, a to je da protiv Ivanovića nema dokaza, ni relevantnih svedoka, koji dokazuju ili ukazuju na navodnu njegovu krivicu. Podsećamo da je on više od tri godine u pritvoru i da je Osnovni sud presudom od devet godina zatvora, pogazio pravo i pravdu. Samo obrazloženje te presude je bilo kontradiktorno, a svedoci tužilastva su umesto optužbi, Ivanoviću upućivali reči zahvalnosti", navodi se u saopštenju.
Sudjenje lideru gradjanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Oliveru Ivanoviću vraćeno je na početak pošto je Apelacioni sud u Prištini ukinuo presudu.

Presuda je ukinuta po prvoj tački optužnice za ratni zločin iz aprila 1999, dok je potvrdjena oslobadjajuća presuda Ivanoviću po drugoj tački optužnice, za zločin iz februara 2000. godine.

Ivanović je osudjen u januaru 2016. na devet godina zatvora a u aprilu te godine žalio se Apelacionom sudu na presudu.  

Ivanović je uhapšen 27. januara 2014.
KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.