AAA

POLITIKA | 08.11.2018 14:10

Stamatović podržao stav Sabora SPC o Kosovu i Metohiji

Predsednik Zdrave Srbije Milan Stamatović "bezrezervno" je danas podržao stav Svetog arhijerejskog sabora Srpske pravoslavne crkve (SPC) da se, ni po koju cenu, ne sme dovesti u pitanje puni suverenitet i integritet Srbije na Kosovu i Metohiji i pozvao SPC da 800. godišnjicu autokefalnosti, naredne godine, obeleži "vraćanjem sedišta naše crkve u hramove Pećke patrijaršije".

"Sabor SPC je svojim saopštenjem totalno ogolio zakulisne planove premijerke i samoproglašene 'potomkinje' Nemanjića koja, velikodušno, kaže da za nju, povodom Kosova i Metohije, nema nikakvih crvenih linija, ali i dojučerašnjeg 'lava' Vučića koji se, putem ružičaste TV trovačnice, čak iz Helsinkija, opet svadja sa jedino mogućim, beskompromisnim stavom Crkve, ali i gotovo svih gradjana Srbije", kazao je Stamatović a prenela Zdrava Srbija.

On je dodao da je predsednik Srbije po funkciji "obavezan da čuje stav Sabora da SPC, od 2007. godine, nikada nije bila zvanično pozvana da iznese svoje sugestije povodom zaštite naših svetinja, sveštenstva, monaštva i vernog naroda na Kosovu i Metohiji, kao i da, umesto na traženju što bržeg sporazuma sa Prištinom, mora da se posveti izgradnji jedinstvene državne i nacionalne platforme u čijoj bi pripremi učestvovali relevantni činioci našeg društva".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.