AAA

POLITIKA | 30.11.2018 14:40

CRTA: Mladenović upozoren zbog zloupotrebe funkcije u kampanji

Agencija za borbu protiv korupcije izrekla je meru upozorenja pomoćniku gradonačelnika Andreji Mladenoviću zbog vođenja funkcionerske kampanje tokom beogradskih izbora, saopštila je danas organizacija Crta, na osnovu čije prijave je pokrenut postupak.

Mladenović je iskoristio svoju tadašnju funkciju zamenika gradonačelnika za promociju izborne liste na kojoj je bio kandidat, navela je Crta.
Agencija za borbu protiv korupciju je i nadležnom Prekršajnom sudu u Mladenovcu uputila zahtev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Mladenovića.

Crta je precizirala da je tokom izbornih procesa 2017. i 2018. godine podnela  ukupno 26 prijava funkcionerske kampanje i zloupotrebe javnih resursa, a da je ovo prvi put da je Agencija za borbu protiv korupcije pokrenula postupak i izrekla meru nekom funkcioneru.

Obilazeći radove na rekonstrukciji muzeja u Mladenovcu 12. februara ove  godine, Mladenović nije istakao, a na šta je po zakonu obavezan, da li stavove iznosi u svojstvu zamenika gradonačelnika ili izborne liste na kojoj je kandidat, navela je Crta. 

Programski direktor Crte Raša Nedeljkov pozdravio je odluku Agencije ali je i pozvao da "pravovremeno pokreće postupke i izriče mere u toku samog izbornog ciklusa i time zaštiti interes javnosti".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.