AAA

POLITIKA | 05.12.2018 13:10

Jovanović (Narodna stranka): U subotu protestna šetnja u Beogradu

Zamenik šefa odborničke grupe Saveza za Srbiju u Skupštini Beograda i potpredsednik Narodne stranke Nikola Jovanović najavio je danas da će u Beogradu u subotu, 8. decembra, biti održan gradjanski protest zbog načina na koji se vlasti odnosi prema svojim političkim protivnicima."Protestna šetnja biće održana povodom političkog nasilja koje režim sprovodi protiv političkih protivnika, ali i protiv svih ljudi koji izražavaju svoje neslaganje sa aktuelnom politikom", rekao je Jovanović televiziji Naša.

Jovanović je istakao da će protest biti održan bez stranačkih obeležja i da će se gradjanima obratiti samo javne ličnosti.

On je pozvao na skup sve gradjane koji se ne slažu sa politikom naprednjačke vlasti, bez obzira da li su stranački opredeljeni ili ne.

"Na šetnju pozivamo sve one koji se zalažu za slobodnu, bezbednu i uredjenu državu, bez obzira na eventualne političke razlike po pojedinim pitanjima", rekao je Jovanović.

Jovanović je istakao da Srbija mora biti država u kojoj se javno i otvoreno može reći "ne" rasprodaji nacionalnih resursa, egzodusu mladih i obrazovanih ljudi, zloupotrebi institucija u političke svrhe, kao i politici siromaštva kojom se gradjani drže u odnosu "zavisnosti od izvršne vlasti".

Jovanović je naveo da šetnja u Beogradu ima posebnu težinu.

"Beograd je ne samo prestonica Srbije, nego ga je vlast, nažalost, pretvorila u prestonicu korupcije, pranja novca i izvlačenja para gradjana iz budžeta", rekao je Jovanović.

Jovanović je najavio da će protestna šetnja krenuti u subotu u 18 sati od platoa kod Filozofskog fakulteta, a kolona će proći i pored zgrade Radio televizije Srbije, "koju je režim pretvorio u sredstvo propagande naprednjačke većine, umesto da bude javni servis".


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.