AAA

POLITIKA | 10.12.2018 11:50

SRS: Razvojna agencija Vojvodine paralelna institucija bez pravnog utemeljenja

Predsednik poslaničke grupe Srpske radikalne stranke (SRS) u Skupštini Vojvodine Djuradj Jakšić pozvao je danas pokrajinske vlasti da, kako je rekao, prestanu sa obmanjivanjem javnosti u vezi rezultata rada Razvojne agencije Vojvodine i ocenio da se radi o paralelnoj instituciji, bez valjanog pravnog osnova i utemeljenja.

"Razvojna agencija Vojvodine ne može biti akreditovana za svoj rad, jer ne ispunjava uslove za sticanje pravnog subjektiviteta da se bavi poslovima koje obuhvataju Zakon o regionalnom razvoju i Zakon o ulaganjima. Igor Mirović je gromoglasno najavljivao Razvojnu agenciju Vojvodine kao motor budućeg ekonomskog razvoja Pokrajine, a umesto toga, dobili smo instituciju koja služi za ispumpavanje novca iz budžeta i bogato uhlebljenje stranačkih funkcionera", rekao je Jakšić na konferenciji za novinare.

Kako se navodi u saopštenju SRS, Jakšić je ocenio da je Razvojna agencija Vojvodine jedna u nizu paralelnih institucija čiji se delokrug rada preklapa sa onim što je u nadležnosti Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Sekretarijata za regionalni razvoj i Sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

"Ekonomska politika po modelu kriminalca Mladjana Dinkića, subvencionisanja milijardama stranih 'investitora', koju dosledno sprovodi i naprednjački režim, ekonomski je upropastila Srbiju i od nje napravila bazu jeftine radne snage. SRS poziva Igora Mirovića da obelodani prave rezultate rada, bilanse i rashode Razvojne agencije Vojvodine, a ne da zamajava javnost bajkom o otvorenih hiljadu radnih mesta", rekao je on.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.