AAA

POLITIKA | 20.12.2018 11:45

Milivojević: Glasovi Jankovića i Belog vratiće se opoziciji

Politički analitičar Cvijetin Milivojević ocenio je danas da glasači doskorašnjeg lidera Pokreta slobodnih gradjana Saše Jankovića i predsedničkog kandidata Luke Maksimovića (poznatijeg kao Beli Preletačević) ne predstavljaju rasutu energiju i da će se prirodno vratiti opoziciji.

On je za agenciju Beta izjavio da ti glasovi nisu bili dobijeni na osnovu "akumuliranih političkih obećanja ili stranačke infrastrukture", već da su oni osvojeni na osnovu nezadovoljstva i manjka jačih opozicionih kandidata, zbog čega ih je nazvao "instant glasovima".

Milivojević je dodao da to nisu potencijalni birači Srpske napredne stranke.

"Saša Janković nije imao ni stranku niti bilo kakvu političku organizaciju, tek je izašao iz državne službe... a za njega su glasali na osnovu nezadovoljstva i manjka jačih opozicionih kandidata. Tu je bilo glasova i levice i umerene desnice", ocenio je Milivojević.

Prema njegovim rečima, Luka Maksomović bio je "projekat vlasti", kako je dodao, "smišljen da odvuče i prevari" odredjeni broj potencijalnih opozicionih birača, prevashodno mladih koji se ne udubljuju u političke procese.

"To su glasovi koji su prirodno trebali da idu opozicionim liderima. Nije to ništa novo, to se dešava od početka višestranačja u Srbiji, uvek (kao vlast) imate nekog svog kandidata koji je tu da zbuni birače", rekao je Milivojević.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.