AAA

POLITIKA | 20.12.2018 21:00 > 20.12 21:10

Nova stranka: Podrška portalu Južne vesti

Nova stranka pružila je danas podršku portalu Južne vesti da nastave sa profesionalnim obavljanjem posla, a gradjane pozvala da se odupru sistematskom uništenju države i dodju na protest "1 od 5 miliona" u subotu, 22. decembra.

U saopštenju se navodi da je saslušanje novinara Južnih vesti Stefana Markovića od kojeg je policija zatražila da otrkije izbor svojih informacija dokaz da se "prsten autoritarizma vlasti (predsednika Srbije) Aleksandra Vučića i i njegovih satrapa sve više steže".

"Ovim je nastavljena praksa gaženja i gušenja novinarskih sloboda sa isključivo jednim ciljem – da se svi mediji stave pod kontrolu jednog čoveka i postanu orudje u širenju njegove propagande i jednoumlja", navodi se u saopštenju Nove stranke.

Nova stranka pozvala je gradjane da u subotu, 22. decembra u 18 sati dodju na plato ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu na protest "1 od 5 miliona" i pokažu nezadovoljstvo.

"Prva prilika za to jesu protesti u Beogradu predstojeće subote, kao i izbori pred nama kada ćemo svi zajedno ovakve pokušaje gušenja ne samo nezavisnosti medija, već i slobode mišljenja zauvek poslati gde im je i mesto -  na smetlište istorije", zaključuje se u saopštenju.

Novinar Južnih vesti Stefan Marković saslušan je u policiji po prijavi portparola Opštine Medijana Dušanke Kitanović, a policija je u stanici novinaru zatražila da otkrije izvor svojih informacija, koje je koristio za pisanje serije tekstova o malverzacijama u Medijani, objavio je danas taj portal.

Saslušavanje Markovića osudili su predsednik Nezavisnog udruženja novinara Srbije Slaviša Lekić i Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić.


Najčitanije sada

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.