AAA

POLITIKA | 22.12.2018 00:25

Danas u Beogradu protest 'Jedan od pet miliona'

Protestna šetnja pod sloganima "Jedan od pet miliona" počeće večeras u 18.00 okupljanjem na platou ispred Filozofskog fakulteta u Beogradu, a potom će učesnici prošetati centralnim beogradskim ulicama.

Prema najavi organizatora, ispred Filozofskog fakulteta okupljenima bi trebalo da se obrate karikaturista Dušan Petričić, novinar portala Žig Milan Jovanović i glumac Branislav Trifunović, a da potom usledi šetnja centralnim ulicama ka zgradi Radio-televizije Srbije (RTS).

Protest je najavljen kao nestranački, ali su učešće najavile pojedine opozicione stranke.

Predstavljajući se kao organizatori protesta Jelena Anasonović i glumac Branislav Trifunović ranije su dali rok RTS-u da do početka tog skupa u Dnevniku 2 odvoji pet minuta za gostovanje predstavnika tog protesta, kao i da objavi zahteve demonstranata i istinite podatke o broju okupljenih gradjana.

"Da se u svakoj informativnoj emisiji omogući opoziciji da iznese svoje stavove i da se na taj način omogući sagledavanje i druge političke opcije. Podsećamo to je zakonska obaveza Javnog servisa", naveli su u saopštenju poslatom sa adrese "Stop krvavim košuljama".

Organizatori protesta zatražili su od vlasti da otkrije nalogodavce ubistva lidera Gradjanske incijative "Srbija, demokratije, pravda" Olivera Ivanovića, nalogodavce napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića, kao i da objavi ko je pokušao da ubije novinara Milana Jovanovića.

Prethodne dve subote bez incidenata održane su protestne šetnje "Stop krvavim košuljama", kao odgovor na napad na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića u Kruševcu, a parola "Jedan od pet miliona" usledila je nakon što je, komentarišući prvu protestnu šetnju, predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao da neće ispuniti nijedan zahtev opozicije koliko god ih izadje na ulice da protestuje, makar se skupilo i pet miliona ljudi i koliko god dugo ti protesti trajali.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.