AAA

POLITIKA | 22.12.2018 12:50 > 22.12 13:13

Borisov: Ne treba potcenjivati Balkan koji je veliki potecijal


Premijer Bugarske Bojko Borisov rekao je danas u Beogradu da region Balkana ne treba potcenjivati i da postoji veliki potencijal koji mora dalje da se razvija.

"Bog je učinio da se naše zemlje nalaze na najlepšem mestu na zemlji, od Dunava do Crnog mora i Mediterana, a imamo i veliki potencijal koji mora da se iskoristi", izjavio je Borisov na konferenciji s liderima Srbije, Rumunije i Grčke, Aleksandrom Vučićem, Vjorikom Dančilom i Aleksisom Ciprasom.

Bugarski premijer je kao način za ostvarenje potencijala naveo infrastrukturne projekte.

Prema njegovim rečima, autoput do Srbije će biti završen u narednih godinu ili godinu i po dana, završen je projekat železničke infrastrukture, a radi se na gasnom povezivanju s Grčkom. Borisov je izrazio nadu da će biti moguća izgradnja i više mostova preko Dunava.

On je takodje rekao da se nada da će Rumunija zadržati na dnevnom redu pitanje migracija i azila, jer bi migracije mogle da "potope" Balkan.

"Kada je reč o problemima sa kojima se suočavamo moramo da budemo ujedinjeni. (...) Napredak tokom austrijskog predsedavanja nije bio značajan koliko sam očekivao, ali nadam se da će Rumunija držati tu temu tokom predsedavanja", izjavio je Borisov.

On je naveo da je najavljena zajednička kandidatura Rumunije, Srbije, Bugarske i Grčke za Evropsko prvenstvo u fudbalu 2028. ili Svetsko prvenstvo 2030. "primer dobre saradnje i razumevanja".

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.