AAA

POLITIKA | 26.12.2018 16:50

Zahtev Šapca, Paraćina i Čajetine za formiranje ekspertske radne grupe za izborna pravila


Predsedavajući Saveza za Srbiju, lider Zajedno za Srbiju i gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović i predsednik opštine Paraćin i zamenik predsednika Demokratske stranke Saša Paunović danas su na sastanku u Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave izneli usaglašen zahtev Šapca, Paraćina i Čajetine da bude formirana ekspertska radna grupa koja će se baviti izbornim pravilima.

"U Srbiji su urušeni temelji civilizovanog političkog života i u ovim okolnostima nije moguće održati poštene izbore. Uslove za slobodne i poštene izbore, prihvaćene od svih istinski opozicionih stranaka, potpisnici su uputili svim nadležnim državnim institucijama, a Zelenović kao predsedavajući SzS je posebnim dopisom o ovim zahtevima obavestio ministra Ružića", navedeno je u saopštenju iz Zelenovićevog kabineta.
Deo ekspertske grupe koji predlažu ove tri jedinice lokalne samouprave predvodila bi profesorka Pravnog fakulteta Vesna Rakić Vodinelić.


Današnji sastanak kao drugi u nizu, organizovan je posle obraćanja Nebojše Zalenovića Kongresu Saveta Evrope početkom novembra.
U saopštenju se navodi da su protestna okupljanja desetina hiljada gradjana svake subote u Beogradu poruka režimu Aleksandra Vučića da Srbija ne pristaje da bude zarobljena država."Pošteni izbori su način na koji će gradjani i zemlja vratiti izgubljeno samopoštovanje", piše u saopštenju.


Najčitanije sada

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.