AAA

POLITIKA | 05.01.2019 19:25

Završen protest u Kragujevcu

Protest "Budi jedan od pet miliona Kragujevac" završen je večeras oko 19 časova na Djačkom trgu ispred Prve kragujevačke gimnazije, a sledeće okupljanje najavljeno je za subotu 12. januar.

Okupljanje je počelo na platou ispred nekadašnje robne kuće Beograd odakle je velik broj gradjana pošao u protestnu šetnju centralnim gradskim ulicama.

Okupljeni su duvali u pištaljke i trube, ali transparenata nije bilo.

Protest je organizovan u znak solidarnosti sa gradjanima koji subotom protestuju u Beogradu pod parolom "Jedan od pet miliona".

Prvi protesti protiv nasilja inicijalno su organizovani zbog napada na lidera Levice Srbije Borka Stefanovića i još dvojicu aktivista, kada je zatraženo da vlast prestane sa nasiljem protiv neistomišljenika i da se pronadju nalogodavci napada.

Zahtevi su prošireni, traži se pet minuta na RTS-u za proteste, jednako izveštavanje o svim političkim opcijama na javnom medijskom servisu, pronalazak počionilaca i nalogodavaca ubistva predsednika inicijative SDP Olivera Ivanovića i nalogodavaca napada na novinara Milana Jovanovića.

Na protestu u Beogradu 29. decembra zatražena je i ostavka ministra unutrašnjih poslova Srbije Nebojše Stefanovića, a sa večeršanjeg protesta u beogradu zatraženo je i da je generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević povuče sa te funkcije.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.