AAA

POLITIKA | 08.01.2019 10:10

Simić: Objava Vašington posta o inicijativi Tačija da se ukinu takse izmišljotina

Potpredsednik Srpske liste Igor Simić izjavio je danas da je ono što je objavio Vašington post o inicijativi Hašima Tačija da se takse na robu iz Srbije i Bosne i Hercegovine ukinu izmišljotina.
On je za RTS rekao da su svi članovi vlade u Prištini koji pripadaju Tačijevoj partiji glasali za uvodjenje taksi.

Kako je rekao da se Tačijeva desna ruka, Kadri Veselji, javno hvalio kako je predlog Haradinaja bio da takse budu 30 odsto, a njegov da to bude 100 odsto.

"To je klasična igra dobrog i lošeg policajca u kojoj će jedan glumiti kako eto ne mrzi Srbe i poštuje ih kao sagovornike, pre svega naš pregovarački tim i predsednika Aleksandra Vučića, kada se govori o pregovorima u Briselu, a s druge strane, Haradinaj će zastupati tvrdu struju koja treba da stvori takve uslove da Srbima na KiM život bude što teži", istakao je Simić.

Govoreći o bezbednosnoj situaciji na KiM, Simić je rekao da serije kradja i pljački na KiM predstavljaju još jedan vid pritiska na Srbe pored taksi koje blokiraju distribuciju srpskih proizvoda.

On je podsetio na napade koji su se desili u Stanišoru i Gornjem Kusu – serija kradja i pljački koje su doživeli Srbi u tim krajevima i podseća da je jedna porodica od 1999. po peti put opljačkana u multietničkoj opštini Novo Brdo.

Prema njegovim rečima, u Gornjem Kusu je verbalno bio napadnut sveštenik koji je krenuo da služi liturgiju u porti crkve.

"To je još jedan vid pritiska na Srbe na KiM pored taksi koje blokiraju distribuciju srpskih proizvoda, posebno onima koji žive južno od Ibra", rekao je Simić.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.