AAA

POLITIKA | 10.01.2019 11:00

Tanasković (Narodna stranka): Reke u Srbiji bez obećanih ledolomaca

Predsednica Odbora za saobraćaj Narodne stranke Marina Lipovac-Tanasković u pisanoj izjavi je ocenila da vlast u Srbiji ponovo nije spremno dočekala niske temperature zato što za reke Srbije još uvek nije obezbedjeno plovilo za razbijanje leda-ledolomac.

"Reke u Srbiji se pretvaraju u led, a još uvek nema adekvatnog rešenja da se to spreči. Ministarka (gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana) Mihajlović je još 2017. obećala jednog ili dva ledolomca. Naredne godine je iz Vlade Srbije rečeno da će država iste godine sopstvenim novcem izgraditi ledolomac i da je za tu svrhu obezbedjeno oko tri miliona evra. Ušli smo u 2019. godinu, a tih ledolomaca i dalje nema", rekla je Marina Lipovac-Tanasković.

Ona je u ime Resornog odbora Narodne stranke postavila pitanja nadležnom ministarstvu da li se gradi ledolomac u Srbiji i gde, zašto ih nema na rekama u Srbiji i na koji način će se Srbija ove zime braniti od leda na rekama".

Lipovac-Tanasković je navela da je Srbija 2017. godine angažovala madjarske i rumunske ledolomce, koji su Srbiju koštala 30.000 evra po danu, kao i da su gubici zbog desetodnevne obustave plovidbe, koliko je ledolomcima trebalo da stignu iz susednih država, procenjeni na oko 500.000 evra.

"Resorni odbor za saobraćaj (Narodne stranke) apeluje na Ministarstvo da ovaj problem shvati ozbiljno i što pre obezbedi uslove za funkcionisanje kako reka, tako i saobraćaja u Srbiji", navodi se u saopštenju.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.