AAA

POLITIKA | 10.01.2019 15:30

Zelenović: Ne postoji nijedan razlog da se lokalni izbori održe pre proleća iduće godine

Gradonačelnik Šapca Nebojša Zelenović izjavio je danas da ne postoji nijedan razlog da se lokalni izbori održe pre proleća sledeće godine, kada im je i vreme.

On je agenciji Beta rekao da bi nasilno skraćenje mandata lokalnim samoupravama predstavljalo kršenje Ustava i medjunarodnih ugovora.

"Politikantsko bezumlje se valja po Srbiji urušavajući temelje javnog života. Nasilno skraćenje mandata lokalnim samoupravama predstavljalo bi kršenje Ustava i medjunarodnih ugovora, koje je Srbija ratifikovala i koje garantuju prava gradjana koje ostvaruju u lokalnim samoupravama", rekao je Zelenović.

Izvršni direktor Centra za slobodne izbore i demokratiju (CESID) Bojan Klačar ocenio je danas da ne bi bilo iznenadjenje da vanredni parlamentarni izbori u Srbiji budu održani kasnije ove godine, kako bi istovremeno bili organizovani i vanredni lokalni izbori.

Klačar je za agenciju Beta rekao da bi vanredni parlamentarni izbori mogli biti pomereni kako bi se pronašao način da u isto vreme budu održani i vanredni lokalni izbori.

"Zaista mi se čini teško održivim rešenje po kome ćemo ići na vanredne parlamentarne izbore ove godine, a sledeće godine na lokalne izbore. U interesu je Srpske napredne stranke da ti izbori budu spojeni", ocenio je Klačar

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.