AAA

POLITIKA | 14.01.2019 12:30

SRS: Pomagaćemo na sve načine borbu za istinu srpskih policajaca optuženih za zločin u Kravici (VIDEO)

Zamenik predsednika Srpske radikalne stranke (SRS) Nemanja Šarović izjavio je danas, uoči nastavka sudjenja za ratni zločin nad muslimanskim civilima u selu Kravica kod Srebrenice 1995. godine, da će srpski radikali "na sve načine" pomagati "borbu za pravdu i istinu" osmorice pripadnika MUP-a Republike Srpske koji su optuženi za taj zločin.

Šarović je ispred zgrade Specijalnog suda u Beogradu rekao da će SRS nastaviti borbu za otkrivanje istine o svim zločinima koji su desili u ratovima 90-ih na prostoru bivše Jugoslavije kao i da će se zalagati da zločinci budu kažnjeni a da oni koji su nevini, budu oslobodjeni.

{Video1}

"Takav je slučaj srpskih policajaca koji su optuženi za zločin nad muslimanima i srpski radikali će na sve načine pomagati njihovu borbu za pravdu i istinu", kazao je Šarović a preneo SRS.

Za ratni zločin protiv civilnog stanovništva u Kravicama optuženi su Nedeljko Milidragović, Aleksa Golijanin, Milivoje Batinica, Dragomir Parović, Aleksandar Dačević, Boro Miletić, Jovan Petrović i Vidoslav Vasić.

Po optužnici, oni su, zajedno s nepoznatim pripadnicima Specijalne brigade Republike Srpske, u halama Zemljoradničke zadruge i oko njih, u mestu Kravica u julu 1995. učestvovali u ubistvu više stotina Bošnjaka.

BETA TV

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.