AAA

POLITIKA | 15.01.2019 10:35

Savez za Srbiju traži smenu zamenika gradonačelnika Niša zbog vredjanja novinarke

Predsedništvo Saveza za Srbiju u Nišu zatražilo je danas smenu zamenika gradonačelnika Niša Miloša Bandjura zato što je na Tviteru "na najgori način" vredjao nezavisnu novinarku i osnivačicu NUNS-a Senu Todorović.

U saopštenju, uz koje je dostavljena slika tvita, navedeno da je Bandjur vredjao Senu Todorović nazivajući je "ćurkom i matorom žutom kučkom".

"Posle neprimerenog tvita o udovici ubijenog Olivera Ivanovića, Željko Veselinović se povukao iz predsedništva Saveza za Srbiju. Da li će ostavku na funkciju zamenika gradonačelnika podneti i Miloš Bandjur ili će ignorisanjem ovog incidenta pokazati razliku izmedju 'naše' i 'njihove' Srbije", upitalo je Predsedništvo Saveza za Srbiju u Nišu.

U saopštenju je takodje istaknuto da se aktivnosti lidera Saveza za Srbiju na društvenim mrežama pomno prate i uveličavaju u tabloidima, dok verbalno nasilje funkcionera SNS-a prolazi ispod radara.

"Poznajući manir 'ostavki' koalicije na vlasti gde se nakon 'strpljivog čekanja bez funkcije', nakon seksističkog ispada prema novinarima, pojedinci domognu pozicija na najuticajnijim mestima državnih organa, Savez za Srbiju zahteva Bandjurovu bezuslovnu smenu i bez budućih eventualnih nagradnih funkcija. U suprotnom, još jednom ćemo biti u prilici da se uverimo u razmere farse koja je zapravo i jedino merilo njihove vlasti", naveli su iz Saveza za Srbiju u Nišu.

U saopštenju Saveza navedeno je i da bi gradonačelnik Niša Darko Bulatović trebalo da uputiti izvinjenje Seni Todorović zbog uvreda koje joj je uputio njegov zamenik.


KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.