AAA

POLITIKA | 17.01.2019 10:00 > 17.01 10:03

Selaković kritikovao RTS zbog izveštavanja

Generalni sekretar predsednika Srbije Nikola Selaković  je na početku intervjua u Jutarnjem dnevniku RTS kazao da je došao u emisiju samo iz poštovanja prema predsednicima Srbije i Rusije Aleksandru Vučiću i Vladimiru Putinu.

"Posle vašeg jučerašnjeg izveštavanja o ovoj, ali i o nekim drugim temama, ja na RTS-u danas uopšte ne bih bio", zamerio je Selaković.
On je rekao da će doček predsednika Rusije Vladimira Putina u Srbiji biti najsvečaniji mogući, što je, kako je dodao, Putin zaslužio jer Srbija neguje i ceni prijateljstvo koje je nastalo u vremenima koja su bila veoma teška.

On je gostujući na Radio-televiziji Srbije kazao da Rusija jasan, principijelan stav prema Srbiji kroz strateško partnerstvo "pretače u jedno veliko prijateljstvo".
"To je razlog zašto, ne mi iz strukture države, već svi gradjani Srbije sa radošću dočekuju ovaj dan i uvaženog predsednika Putina", kazao je Selaković.

Dodao je da će paket sporazuma koji će danas biti potpisan "impozantan".

"Moram da istaknem sporazume iz energetske sfere, posebno snabdevanja gasom, ali i železničke infrastrukture. Iz oblasti obrazovanja biće potpisani sporazumi sa Beogradskim i Novosadskim univerzitetom", rekao je Selaković.

Selaković je kazao da će na svečanoj večeri biti Srbi koji su jačali veze izmedju Srbije i Rusije, a medju njima su reditelj Emir Kusturica, glumac Miloš Biković, bivši predsednik Srbije Tomislav Nikolić, glumica Ivana Žigon, ali i ruski akademik Nikolaj Muhin koji je radio na mozaiku u Hramu svetog Save na Vračaru.

Ruski predsednik Vladimir Putin dolazi danas u dugo najavljivanu posetu Beogradu tokom koje će biti potpisano više od 20 sporazuma i razmotrena politička pitanja, pre svega o Kosovu.

Avion s ruskim predsednikom sleće pre podne na aerodrom "Nikola Tesla" gde će ga dočekati predsednik Srbije Aleksandar Vučić, posle čega će dvojica predsednika položiti vence na Groblju oslobodilaca Beograda. Svečani doček Putinu biće priredjen ispred Palate Srbija u 12.45, a potom slede zvanični razgovori.

Prvo će razgovarati predsednici dve zemlje, posle čega će biti plenarni sastanak delegacija Srbije i Rusije i potpisivanje sporazuma. U Palati Srbija Putin će Vučiću uručiti orden Aleksandra Nevskog.

Dvojica predsednika će posle 18 časova obići Hram svetog Save gde je najavljen i skup podrške povodom dolaska predsednika Rusije.

Tokom posete predsednika Rusije biće preduzete maksimalne mere bezbednosti, dok će fontana na Slaviji biti u bojama srpske i ruske zastave.

Putin je poslednji put posetio Srbiju 2014. godine, a prethodni susret s Vučićem imao je 2. oktobra prošle godine u Moskvi.

KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.