AAA

POLITIKA | 18.01.2019 18:40

Počeo protest u Nišu


Drugi po redu protest "Jedan od pet miliona" u organizaciji Pokreta mladih "Za Niš bez straha" počeo je nešto posle 18 časova u tom gradu.

Okupljeni duvaju u pištaljke, nose srpske zastave i transparente na kojima piše "Pobunjeni gradovi", "Isključi TV uključi mozak", i "Hoćemo lice ubice pravda za Olivera Ivanovića".

Bivši radnici elektronske industrije, mašinske i drugih propalih preduzeća nose transparent "Oj Vučiću care naše zaradjene pare da nam daš".

Sa razglasa se pušta muzika, a posle govora okupljeni će krenuti u protestnu šetnju.

Uz ranije pomenutih devet zahteva lista je večeras proširena sa zahtevom da se ispitaju zloupotrebe i malverzacije javnog komunalnog preduzeća pogrebne usluge.

Na prošlom protestu su zatražene ostavke ministarke gradjevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, gradonačelnika Niša Darka Bulatovića, oslobadjanje zarobljenih medija i stvaranje nezavisnog regionalnog servisa u Nišu.

Zahteva se i da se svi pružni prelazi u Nišu obezbede rampama i svetlosnom signalizacijom, da se stane na put partijskom zapošljavanju i da se rasvetle svi slučajevi paljenja automobila u Nišu.

Medju zahtevima je i zaustavljanje isključenja struje socijalno ugroženim gradjanima, zahtev da javni izvršitelji ne postupaju u sporovima koji se vode protiv socijalno ugroženih gradjana, kao i to da se aerodrom, Elektrodistribucija i Regionalna privredna komora vrate gradu.KOMENTARI

Broj komentara : 0

Vaše ime*


Vaš e-mail


Vaš komentar*otkucano 0 od ukupno 1500 karaktera.